SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İsmail Erdem Yerel Basın ile buluştu…

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, yaklaşık 40 basın mensubunu ağırlayarak ilçe hakkında bilgi verdi.Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Fatih Restaurant’da yaklaşık 40 yerel basın mensubuyla bir araya geldi.

29 Mart seçimlerinden bu yana geçen 10 aylık sürede çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Erdem, konuşmasına olumsuz hava şartlarına rağmen katılım oranının yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Erdem, yüksek katılımın,  yerel gazetecilerin bölgeye verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek “Yerel basının ve ulusal basının toplumu bilgilendirmede, belediye çalışmalarını yansıtmada gösterdikleri çabalarından ötürü teşekkürlerimi sunarım. Hava şartlarına rağmen buraya gösterdiğiniz ilgiye de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Erdem, belediye başkanlığına seçildiğinde önlerinde en büyük sorunun imar olduğunu vurgulayarak “İmar planları üzerinde geçtiğimiz süre zarfında gecemizi gündüzümüze katarak çalışarak bu meseleyi çözüme kavuşturduk. Çünkü imar konusu başta istihdam olmak üzere bir çok problemin ana kaynağıdır. Biz örnek bir çalışma ile bu meseleyi çözdük” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, Sancaktepe’nin havza bölgesinde yer aldığını kaydederek “İlçemiz planlarının İSKİ havza yönetmeliğine uygun olması gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü ile yapılan toplantılar neticesinde 5000 lik planlarımız oybirliği ile Büyükşehir meclisinden geçtikten kısa bir süre sonra 1000 lik planlarımız da muhalefetin reddetmesine rağmen  ilçemiz belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Böylece bazı motor sektörlerin önü açılmış ve istihdama yönelik çalışmalar başlamıştır.

Başkan Erdem, ilçede sağlık tesisi  konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını da hatırlatarak, belediye yönetiminin yoğun çabası ile 15 yıldan beri Emek Mahallesi’nde bekleyen arsa üzerine hastane yapımı için 9 Şubat’da  İl Özel İdaresi’nin hastane inşaatı ihalesi yapacağını  belirtti.

Başkan Erdem, Sağlık Bakanlığı’nın da Veysel Karani Mahallesi’nde bir devlet hastanesi projesini bu yıl içinde hayata geçireceğini ve 3 adet sağlık ocağının ilçeye kazandırılacığını ifade etti. Başkan Erdem, bu sağlık kuruluşlarından başta Sancaktepeliler ve çevre ilçelerde ikamet eden vatandaşların yoğun bir şekilde faydalanacağını söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçe emniyet müdürlüğünün arkasında bulunan alana “Beşi Bir Yerde” olarak ifade ettiği “Kültür Park” projesinin  yapılacağının müjdesini vererek bu projede 3 nikah salonu, 1 yemekli ikramların yapılacağı salon ve 1 adet de 900 kişilik anfi tipi konferans salonun yer alacağını belirtti.  Başkan Erdem, Abdurrahman Gazi Türbesi’nin olduğu alanda Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılacak olan  kütüphane ve el işi ürünlerinin sergileneceği alanların oluşturulacağını kaydetti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geçtiğimiz 10 aylık sürede bir çok sosyal projeye ve etkinliğe imza attıklarını belirterek “ Cumhurbaşkanlığımız himayesinde gerçekleştirilen Türkiye’nin 2023 yılı vizyonunun tartışıldığı “81 İl Çalıştayı”nın İstanbul ayağı ilçemizde gerçekleştirildi. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduk, ayrıca Dünyayı sarsan H1N1 domuz gribi  ile ilgili paneli gerçekleştirdik, bir çok seminerler yanında , toplu nikah törenleri, sosyal projeler kapsamında yer alan aşevimiz  ile ihtiyaç sahiplerine, sokağa çıkmadan 3 öğün evlerine sıcak yemek servisini gerçekleştiriyoruz. Sancaktepe Sevgi Mağazası ile de ihtiyaç sahiplerinin giyim ihtiyacını karşılıyoruz.

 İŞKUR  ile yapılan ortak proje gereği bir çok mesleki alanda kurslar düzenledik.  İstanbul’un en büyük “Özürlüler Merkezi”ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte  ilçemizde hizmete açtık. 2000’e yakın özürlüye hizmet götürmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Erdem, yeni projelerinin tanıtımında en kısa sürede tekrar bir araya geleceklerini ifade ederek katılan gazetecilere teşekkür etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yerel gazetecilere beraber olduğu toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal […]