Kartal Belediyesinde, toplu sözleşme sevinci…

Yayın: 15:26 - 15.02.2010
Güncelleme: 15:26 - 15.02.2010

Kartal Belediyesi ile Tüm Belediye Sendikası arasında bir süreden beri sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri olumlu bir şekilde sonuçlandı. Kartal Belediyesi ile ilgili Sendika arasında varılan anlaşma gereğince 237 memuru kapsayacak aylık 300 Tl.  İyileştirme yardımı yapılacağı belirtildi.

Kartal Belediyesi ile Tüm. Bel. Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme imza törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, Tüm. Bel Sendikası Genel Başkanı Vicdan Baykara, Tüm Bel Sen İstanbul 3 nolu Şube Başkanı Hasan Güzel,  Tis Sekreteri İstanbul 3 nolu Şube Başkanı Naci Uslu ve Kartal Belediyesi’nin memur personeli katıldı.

Emekten yanayız

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada

“Ekonomimizi düzelttikçe sizlerle olan ekonomik katkılarımızı yapacağız. Tabii burada bir problem daha var. Bu problemi de açıklamakta fayda var. Biz, memur olarak normal kadromuzun yarısındayız. Bu kadromuzun yarısı boş. Ama işçi kadromuzunda olması gerekenden, norm kadrodan yarı fazlayız. Dalayısıyle belediye kanununda  % 30’u geçemez bölümünü o nedenle geçmiş oluyoruz” diye konuştu.

Başkan Öz, şöyle devam etti: “Çalışan arkadaşlara emekten yanayız diyoruz. Tabii çalışan arkadaşlara da emekli ol diyemeyiz. Bu hele hele işçiyse diyemeyiz. Ama vakti gelir zamanı gelir ve o zaman emekli olur” ifadesini kullandı.

Teşekkür etti
 

 Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Kartal belediyesi ile bir süreden beri sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok öz’e teşekkür etti.

 Daha sonra Başkan Öz ve üç sendika temsilcisi karşılıklı olarak bir senelik toplu sözleşme protokdlunu imzaladılar.

İmza töreninden sonra bayan memurlar Başkan Öz’e ve Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara’ya birer buket teşekkür çiçeği sundular.

Fethi Satıcı

Exit mobile version