Kurtulmuş, AB’nin nasıl dağılacağını anlattı

Yayın: 14:15 - 18.02.2010
Güncelleme: 14:15 - 18.02.2010

Mehtap TV’de, Ali Bulaç ve Hüseyin Gülerce’nin sunduğu ‘Düşünce Günlüğü’ programının konuğu olan Saadet lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, özellikle AB ve ekonomi konularında Hükümet’e yüklendi.

AK Parti’nin ekonomi politikalarının zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığına dikkat çeken Kurtulmuş, IMF ve Dünya Bankası’nın kontrolündeki bu politikaların, emperyalizmin ta kendisi olduğunu ifade etti.

Emperyalizmin artık farklı boyutlarda işlediğini kaydeden Kurtulmuş, bu ekonomi politikaları ile varılabilecek noktanın hakkaniyet olmadığına işaret etti.

Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili sorulara da cevap veren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AB’nin terbiye salonunda bekletilmeye itiraz ettiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Avrupa Birliği’nin bir ‘medeniyet projesi’ olamayacağına dikkat çeken Saadet Lideri, “Biz kendimizi Avrupa Medeniyeti içinde görmüyoruz, onlar da böyle bakıyor meseleye ve bunu ilerleyen dönemlerde daha da açık olarak gösterecekler” dedi.

Bundan 20 yıl sonra AB’nin olup olmayacağının ya da ne durumda olacağının bilinmediğini belirten Kurtulmuş, önemli bir tespitte bulundu ve “AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) AB Ordusu’nu kurmazsa, AB dağılacaktır” şeklinde konuştu.

Exit mobile version