Kartal’da 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı açılış programı gerçekleştirildi

Yayın: 12:54 - 18.09.2018
Güncelleme: 12:54 - 18.09.2018

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Eğe Sanayi İlkokulunda gerçekleştirildi. Programa Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal FİDAN, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil AKÇADIRCI, İlçe Sağlık Müdürü Bekir Necati ŞİMŞEK, okul bağışçıları, okul müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmada: “Eğitim öğretim milletler için hayati bir öneme sahiptir. Dolaysıyla eğitim toplumun bütün kesimlerinin ortak sorumluluğundadır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı layıkıyla yetiştirebilmek için topyekûn bir seferberlik gereklidir.” dedi. “Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” diyen AKA, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Minik öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam eden programda 4. Sınıf öğrencileri okulla yeni tanışan 1. sınıf öğrencilerine “Hoş geldin!” diyerek çiçek takdiminde bulundular. Program Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi Saygıdeğer Hanımefendinin öncülüğünde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazmayı öğrenen bir kursiyerimizin okuduğu şiirle devam etti. Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR ve protokol üyeleri yeni eğitim öğretimin yılının başlaması münasebetiyle fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Protokol üyeleri daha sonra sınıflara girerek öğrencilerle bir araya geldiler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ücretsiz ders kitaplarını minik öğrencilere takdim ederek, başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerinde bulundular.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA ve şube müdürleri Eğe Sanayi İlkokulundaki açılış programının ardından bu yıl ilk defa eğitim öğretim hizmeti verecek olan Yıldız Ahmet Arayıcı Anadolu Lisesini, Selçuk Eraydın Anadolu İmam Hatip Lisesini ve İstanbul Fen Bilimleri Okulu Kartal Şubesini ziyaret ederek, öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya gelip sohbet etti.

Exit mobile version