Bolat: “ Vergi tahsilâtında zorluk yaşanıyor”

Yayın: 07:42 - 01.03.2010
Güncelleme: 07:42 - 01.03.2010

Yakacık Vergi Dairesi Müdürü Bekir Bolat, vergi tahsilâtında zorluk yaşandığının altını çizdi. Gelir Vergisi Mükelleflerine gecikmiş vergi borçları ile ilgili ödeme kolaylığı gösterdiklerini belirten Yakacık Vergi Dairesi Müdürü Bekir Bolat,” Bölgenin gelir düzeyi biraz düşük bu nedenle vergilerin tahsilâtında zorluk yaşanıyor” dedi.

Bolat, şöyle devam etti:

Duyarlı olunmalı

“ Devlet kendi hizmetini götürebilmek için gelire ihtiyaç duyuyor. Eğer biz vatandaşlarımızdan devletin ihtiyaç duyduğu geliri sağlayamasak devletin belli başlı hizmetleri gerçekleştirmesi imkânsızlaşacak.  Bunlara yönelik tahsilât çalışmalarımız devam ediyor. Mükelleflerimizden istediğim tahakkukuna yönelik ve tahsilâta yönelik duyarlı olmalıdır. Mükellefler vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu, vergi gelirlerinin devletin birinci geliri olduğunu, asli geliri olduğunu unutmasınlar. Hem vergilendirmeyle ilgili hem de tahsilâtla ilgili ödevlerini yerine getirsinler.

 

Banka hesaplarına haciz

Tahsilâtta baya zorlanıyoruz. Mükellefin BANKA hesaplarına bloke koymak zorunda kalıyoruz..Araçlarına,gayri menkullerine  ve alacaklarına  haciz zorunda kalıyoruz.Mükelleflerimize önemle hatırlatıyorum. Bu tür takibat işlemlerine girişmeden normal tahakkuk eden vergilerimizi tahsil edebilirsek kanunun sağlamış olduğu bu tür zorluklar da yaşanmayacak.  Bur da hem gelir idaresi hem kamu zarar görmeyecek hem mükellef zarar görmeyecek. Çünkü mükellef te bizim banka hesaplarına haciz koyduğumuzda kendisi de mağdur oluyor. Neden? Mükellef bankaya gidiyor ve görüyor ki, hesapları bloke edilmiş. Ogün ki ticari ilişkilerinde ve işlemlerinde zorluklar yaşıyor.Bunlara meydan vermemek için  mükellef zamanında vergilerini öderse  bu tür sıkıntıları yaşamamış olur” diye konuştu.

 

Yardımcı oluyoruz

Yakacık Vergi Dairesi Müdürü Bekir Bolat, vergisini ödemede zorluk çeken mükelleflere şöyle yardımcı olduklarını vurguladı.

“Amme alacaklarının tahsili hususu hakkında kanun var. Bu kanuna istinaden biz her türlü kolaylığı mükellefe gösteriyoruz. Yeter ki mükellef iyi niyetli olsun, ödeme anlamında iyi niyetini göstersin dürüst olsun. O anlamda biz gelir idaresi olarak her türkü imkânı sağlıyoruz. Taksitlendirme olayı gündemde biz elimizden geldiğince mükelleflerin de durumuna göre taksitlendirme yapıyoruz” hatırlatması yaptı.

Fethi Satıcı

Exit mobile version