Yazar Canan TAN Kartal’da okurlarıyla buluştu

Yayın: 19:08 - 22.03.2019
Güncelleme: 19:08 - 22.03.2019

Okur – yazar buluşmaları etkinliği kapsamında” Piraye “, “Hasret” “Yüreğim Seni Çok Sevdi” gibi çok sevilen ve okunan romanların yazarı Canan TAN 19 Mart tarihinde Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda okurlarıyla buluştu.

1951’de Ankara’da doğan yazar Tan Eczacılık Fakültesi mezunudur. Yazarın hayatı ise eczacı olmadan çok önce Hisar dergisinin düzenlediği yarışmada aldığı birincilik ödülüyle başlamıştır aslında.

Fakat bu büyülü kapının iyice açılması için bir süre beklemesi gerekecektir. Ataol Behramaoğlu’nun “ Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” mısrasını doğrular nitelikte mezun olur olmaz evlenip gittiği Diyarbakır’da geçirdiği zamanların ürünüdür “Piraye”;” Eroinle Dans” ve En Son Yürekler Ölür” ise eczacılık mesleğinin getirileridir.

Okul yetkililerinin yaptığı açıklama da; “Bugüne kadar yazdığı hiçbir satırdan pişmanlık duymayan yazar ; “Hasret” adlı eserini kendi başyapıtı olarak görür. Geniş yelpazedeki çok sesliliğini gücü yettiğince sürdürme kararında olan yazarımıza okulumuza teşrif ederek bizleri onurlandırdığı sıcacık ve samimi sohbetiyle gönüllerimizi hoş etmesi sebebiyle teşekkürlerimizi sunar yazın hayatında başarılarının daim olmasını temenni ederiz” dedi.

Exit mobile version