“Ana Ben Gidiyom Düşmana Karşı ” Sergisi Nautilus’de..!

Yayın: 10:24 - 18.03.2010
Güncelleme: 10:24 - 18.03.2010

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, bu vatan için hayatlarını Çanakkale Savaşı’nda kaybetmiş şehitlerimizin anısına düzenlediği “ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI” Sergisi ziyaretçilerden gelen yoğun istek üzerine 31 Mart tarihine kadar uzattı.

Araştırmacı / Koleksiyoner R.Sertaç Kayserilioğlu’nun özel arşivinden Çanakkale Savaşı ile ilgili doküman ve objelerin yer aldığı bu sergide; seferberlik cüzdan ve sefer emirleri, Çanakkale-Gelibolu cephe gerisi ve savaş fotoğrafları, bu savaşta kullanılmış top mermisi kovanları, şarapnel parçaları, havada çarpışan mermiler, süngü, tarih kayıtlı tüfek mermileri, düğmeler, madalyonlar, sağlık malzemeleri, madalyalar, cephe yazışmaları, vb… yer almaktadır.

“Çanakkale – 1. Dünya Savaşı Osmanlı Yazışmaları” ile filateli alanında, altın madalya ve jüri tebrikleri ödülüne sahip R. Sertaç Kayserilioğlu’nun “ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI” Sergisi, 15–31 Mart 2010 tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde 1. Kat sergi alanında ücretsiz olarak sergileniyor.

Zeki Alasya’nın da içinde bulunduğu birçok ünlünün ziyaret ettiği sergi Çanakkale Savaşı ile ilgili bir belgesel niteliği taşımakta ve genç yaşlı herkes tarafından mutlaka görülmelidir.

Exit mobile version