SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tekin: “ Yeni Bir Milat Açıyoruz “

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, başlatmış oldukları haftalık rutin toplantılarının ilkini CHP Kartal ilçe örgütünde gerçekleştirdi. İlk toplantıyı CHP İstanbul İl Örgütü ile gerçekleştiren ve basına kapalı tutulan toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Daha sonra CHP Kartal ilçe örgütü ile birlikte gerçeklendirilen toplantıya CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, Başkan Yardımcıları Hıdır Kaya, Fethi Harmancı, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, Meclis üyesi Binali Kahraman ve kadın kolları katıldı.

CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, toplantı öncesinde yapmış olduğu bilgilendirme konuşmasında şunları söyledi:

Uygun gördüler

“Sayın İl Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleri üyelerinin haftalık rutin toplantılarını Kartal ilçemizde yapmayı uygun gördüler, bizleri onura ettiler. Sayın Başkanımıza ve nezrinde tüm yönetim kuruluna, Sayın üst kurulumuza teşekkür ediyorum. Bizlerde CHP Kartal İlçe Başkanı ve CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu olarak Sayın İl Başkanımızla, il yönetimiyle ve genel merkezimizle birlikte, önümüzdeki süreçte de kol kola omuz omuza genel seçimlere dönük çalışmaların startını verdik. Sayın İl Başkanımızın Kartal’a gerçekten verdiği önemi, değeri bir kez daha gösterdi. Sağ olsunlar ilk toplantılarını Kartal ilçesinde yaptılar. Ben kendilerini sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yüzlerini görmedim

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, burada önemli açıklamalarda bulundu. Parti bünyesindeki bazı rahatsızlıkların  olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Tekin,” 13 CHP’li  İstanbul milletvekilimiz var. 2.5 yıldır CHP İstanbul İl Başkanıyım, inanır mısınız bu 12 milletvekilimizin yüzünü bile görmedim” şeklinde konuşarak özeleştiri de bulunmazı özellikle dikkat çekti.

Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Biz İl Yönetimi olarak karar aldık. Önümüzdeki süreçte her hafta bir toplantımızı bir ilçede yapacağız. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Parti içinde zaman zaman bazı olumsuzluklar olmuştur bizde de olmuştur. İlçelerde de olabilir. Arkadaşlar yeni bir milat açıyoruz. Yani geriye dönük tartışarak CHP’yi iktidar edemeyiz. 25 yıldır bu partinin içindeyim 25 yıldır sürekli örgüt toplantılarımız geriye dönüktür. Örgüt toplantısında biri çıkıp ta “Hey arkadaşlar önümüzdeki seçim süreci ile ilgili projen var mı?” diyen bir tek Allah’ın kuluna rastlamış değilim” diye konuştu.

Sevmek zorundayız

İl Başkanı Tekin, “ Yeni bir sayfa açıyoruz arkadaşlar. Biz birbirimizi sevemezsek inandırıcılığımız olmaz. Bakın bu bölgelerde biz iktidar olduk. Belediyelerimiz var biliyorsunuz uzun süredir belediye özlemi içinde mücadele ettik. Belediyelerimizin de eksiklikleri olabilir, ilçelerimizin de eksikleri olabilir. Keyfi keder eksiklikler olmaz. Kişisel olarak insanlar birbirlerini az sever çok sever. Bu başka bir şeydir. Ama kurumsal olarak hepimiz bir birimizi sevmek zorundayız. Aksi taktirde önümüzdeki seçim sürecinde Türkiye’nin başına gelebilecek sorunların sorumlusu biz oluruz. Türkiye bu faturayı bize çıkarır. Bütün koşullar Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olmasına hazır iken Cumhuriyet Halk Partililer bu sorumluluk içersinde davranamaza düşünemiyorum. Bir daha ki seçimde bir AKP iktidarı tekrar olursa her halde hiç birimizin de siyaset yapma olanağı ve imkânı olmayacak.” Yorumunu yaptı.

AKP gitmez

Tekin, bazı gerçekleri dile getirdi ve “Barajın altında kaldık ama yıkılmadık. İşte bu inançlardan dolayı. Birbirimize  damsızlık etmeyelim.Bakın Türkiye’nin DEV ASA partileri vardı.ANAP’ ı  bilirsiniz.Kimin aklına gelirdi.Şimdi bunlar gitmez diyoruz ya.Bu AKP gitmez.ANAP’ın yıkılacağını kim  aklına getirebilirdi? Çünkü onlar bizim partimiz gibi değil. Bizim ideolojimiz sağlam, inançlarımız sağlam. Ne var ki sıkıntılarımız var.Sıkıntılarımız yarın AKP iktidardan düşün bir yıl sonra AKP’ de yoktur.” İfadesini kullandı.

Meşguliyet alanımız belli

CHP’nin İstanbul Kumandanı Gürsel Tekin, “ Süreçte 11 tane genel başkan değiştirdik.11 tane.Yani değişimse en çok değişimi biz göstermişizdir.  Bir anlayışı değiştirmemiz lazım.Sistemi oturtmamız lazım. Bizim meşguliyet alanımız belli. Kim delege olacak kim olmayacak. Buradaki arkadaşlarımızın büyük bir kısmı uzun süredir delegedir. Bizim partimizde delegelikten dolayı kaç tane milletvekili tanırsınız? Belediye başkanlarımızın delegeleri mi vardı belediye başkanı oldu.

Fırça attı

Niçin kavga edersiniz bu delegelik için? Delegelik ne anlam ifade ediyor? Gerçekten merak ediyorum. Bu mekanizma bizi bir birimize vurdu tarak başkaları çıktı. Ben İstanbul İl Başkanı olarak 12 tane milletvekilin yüzünü görmedim. Görmedim arkadaşlar. Siz gördünüz mü?  Hiç görmedim 2.5 yıldır ordayım.

Çekişmemizden dövüşmemizden ne yazık ki partide emeği olmayan insanlar geliyor ya milletvekili oluyor ya da  işte belediye başkanı oluyor.” İfadesini kullandı.

FETHİ SATICI

 

İlgili Haberler

Politika
05 Mayıs 2024
CHP Lideri Özgür Özel Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi

CHP lideri Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. İşte detaylar… CHP lideri Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Özgür Özel, “ Oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti […]

Politika
04 Mayıs 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi ziyaret edeceği tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içinde AK Parti Genel merkezinde CHP genel başkanı Özgür Özel ile bir araya gelmişti. İade-i ziyaret yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi ziyaret edeceği tarih açıklandı. CHP genel başkanı Özgür Özel geçtiğimiz hafta içinde AK Parti Genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la buluşmuştu. Siyaset dünyasını hareketlendiren buluşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]