SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediye Meclisinin Mart Gündemi…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2010 Mart ayında yapılan meclis toplantılarında öne çıkan konular.

*- Ortadağ’da Kartal Belediyesine ait arsanın değerlendirilmesi için başkana yetki kararı oy çokluğuyla alındı.

Yakacık Ortadağ mevkii 241EDIII – C pafta 6251 ada 1 parsel  sayılı 22.293 m2 yüzölçümlü taşınmaz 1/5000 ölçekli Samandıra ve yakın Nazım planında “ sağlık tesisleri alanı” olarak düzenlenen arsanın, ( satımına, trampasına, takasına, tahsisine, süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla sınırlı ayni hak tesisine, bedelli olarak devrine) olmak üzere yukarıda yazılı hükümlerden herhangi birinin uygulanması sureti ile değerlendirilmesi amacıyla Kartal Belediye encümenine ve Başkan Dr. Altınok Öz’e  yetki verilmesi hakkında karar oy çokluğuyla alındı.

*- Kartal Belediye Başkanına Başkanlık Konutu yapılması için oy çokluğuyla karar alındı.

Ak Partili üyelerin karşı geldiği bu karara itirazını dile getiren Ak Parti Meclis üyesi Temel Yaz, “ Kartal Belediyesinin kendine ait hizmet binasının olmadığı bir zamanda başkanlık konutu girişimini doğru bulmuyoruz. Başkanlık konutu yapılması yanlış, kentsel dönüşüm alanı içerisinde olduğundan dolayı yer seçimi yanlış, birde hangi belediye başkanımız kendine özel konut yaptırmış ki. Bu konutun maliyeti belediye bütçesine yansıyacağından dolayı doğru bulmuyoruz” dedi.

Meclis konuşmalarından seçmeler…

 

Öz, Kartal Belediyesi elektronik arşivlemeye geçiyor

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, Dosyanın içindeki bazı evrakları bulamıyorsun.

Öz, “Davalarından kaynaklanan olaylarda Kartal Belediyesinde 6 tane dosya kökten yok. İlan ediyorum bunu. Yok öyle bir dosya yok. Sistem yok, vatandaş gidiyor dosyayı alıyor, zimmeti falan yok alıyor elinde dolaştırıyor veya kaybediyor. Yani sistem bu şekilde işliyor. Ama dosyanın içinde bize de genel merkezden şu dosya ile ilgili gereğini yap dediği yani para ödediği dosya içeriğini başka kurumlardan tamamlıyor. Belediyemizin böyle bir sıkıntısı var. Sizin, bizim, onu diye suçlu peşinde koşarak yaptınız değil ama mutlaka Kartal Belediyesinde elektronik arşivlemeye yani her belgenin scan edilip bilgi ortamına nakledilmesi sonra o bilgilerin korunması çalışması mutlaka yapmamız lazım. Sizin zamanınızda olur, siz biz değil, bu sorun belediyenin sorunu” dedi.

Yakacık yeni mahalle tapularının üzerinde haciz var

Kartal Kızılay bulvarı üzerinde yer alan Gülistan parkının arsası Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kuruma ait. Bu kurum arsa üzerine park yapılmasına karşı kamulaştırmasız el atma davası açarak Kartal Belediyesinden 1.250.00 – milyon TL bedel istemiştir. Belediye olarak 200.000 – TL ödenmesine rağmen ilgili kurum mevcut bedelin tamamında ısrar etmesi ve Kartal Belediyesi elinde bulunan tüm tapulara haciz işlemi uygulaması sonucu, taahhüt ettiğimiz Yakacık Yeni mahalle tapularının verilmesinde sıkıntı yaşamaktayız. Görüşmelerimiz devam ediyor, bu sorunu çözeceğimizi umuyoruz” dedi. 

Ak Partili Meclis Üyesi Metin Bektaş, “Geçen ay ben burada soru önergesi verdim vermiş olduğum soru önergesi ile hayatımda hiç görmediğim resmini dahi görüp de tanımadığım bir adamın avukatı oldum. Sayın Başkan bunu, basın aracılığı ile her gittiği yerde toplantılarda aktardı. Ben Hüseyin Kurt’u hayatımda tanımadım, tanımakta istemiyorum, Hüseyin Kurt ile hiçbir mesaim olmadı.

Ben geçen gün burada Sayın belediye başkanını meclis üyelerinden borçlanma ile ilgili yetki istedi. İstediği yetkide aynen şu vardı; Daha önceden alınan 4 trilyonluk borcu ödemek ve kalan icraatları ödemek için 10 trilyon borç istendi tutanaklarda bu mevcut. Yine bir iş yapılarak karşı taraftan 10 trilyon para alındığını belgeleri ile gördük kendisine söyledi. 15 trilyon inşaatların bitirilmesi ile ilgili bir para alındığını sizler dahil herkes biliyor.

Bir meclis üyesi olarak, sokakta dolaşan bir insan olarak insanlar bizi gördüğü zaman ‘kardeşim siz meclis üyesisiniz inşaatların durumu nedir?’ diye soruyorlar. Ben bu insanları cevap vermekle mükellefim. İkincisi belediyeye giren paranın akıbetini öğrenmekte benim en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Bunu sorduğum zaman ben geçmişte doğru yapılmış yanlış yapılmış onu araştırmam benim görevim değil, bunu sorguladığım için o kişinin avukatı olmam. Avukatlığın nerede, ne şekilde yapıldığını herkes bilir. Ama ben Kartal halkının bir kuruşunu bundan öncede bundan sonrada her kim ki,  bu kurum geçmişte ve bugün bir kuruş zarara uğrattıysa ve uğratmaya da devam ediyorsa, uğratanlardan hakkı aranmıyorsa, onlar hakkında gerekli işlemler yapılmıyorsa ben onların adına avukatlık yaparım.

Hiç kimse kurumlara zarar ettirme hakkına sahip değil. Bu ben ve benim dostlarım dahi olsa. Dolayısı ile Sayın Başkan bunu bu şekilde söylemesi doğru değil, çünkü her tarafta suçluyor. “- Ak Partili meclis üyeleri meclise soru önergeleri vererek bunun avukatlığını yapıyor” diyor.

Diyor ki; “Biz kendi CHP grubundaki arkadaşlarımızla dahi bilgi vermedik, ama  Ak Partili meclis üyelerine  teftiş kurulu başkanını gönderdik  detayları ile ilgili dosya verdik, bilgilendirdik” doğrudur.

Arkadaşlar teftiş kurulu başkanı denilen şahısa burada 16 meclis üyesi arkadaşlarım  şahidimdir, özellikle sordum:  “Sayın Tayfun Bey dosyayı başından beri görüyorsunuz icra döneminde de varmış, şuanda da yineliyorsunuz . Bize kurumun zarar ettiğini veya ettirildiğini yada dosyada usulsüzlük veya yolsuzluk olduğunu  net bir şekilde  usulsüzlük varsa söyleyiniz. Ama kurum burada zarar etti mi ettirildi mi? Bana net şekilde cevap verir misiniz? dediğimde  şu cümleyi kullandı:

‘Dosyada çok ciddi usulsüzlük yok, ama başkanın takdiri budur, yapılan fesih sözleşmesi ile beraber kurum zarar değil bilakis kara geçmiştir’. cümlesi aynen sayın başkana rapor hazırlayıp sunan kişinin bizlere sözlü ifadesidir. Ama aynı şahıs başkanlık makamına çok farklı bilgiler hazırlıyor, farklı doneler hazırlıyor, raporlar veriyor.

Çok net bir ifade ile söylüyorum. Benim grubumda hiçbir arkadaş Hüseyin Kurt’un avukatlığını yapamaz. Ama geçmişte Ak Partili Belediyede Hüseyin Kurt ya da başkaları  kuruma bir kuruş zarar ettirecek iş, aş yapıldıysa   dosyaları buradadır. Sayın Başkandan rica ediyorum, meclis adına, halk adına rica ediyorum lütfen gereğini yapın, suçlu olan cezasını çeksin. Ama beş yıl boyunca 3 tane bina yapılmış ama öyle yapılmış ama böyle. Bunu devam ettirmek yerine, gündeme getiriyoruz. üç tane binayı karalamak adına, halka doğru cevap verememek adına  ben şunu düşünüyorum.

Yarın dava açılacak. Vatandaş haklı çıkar veya çıkamaz bilemem. Vatandaşın yapmış olduğu üç tane bina var, verdiği paralar var. Bir ihtimalde olsa belediyenin mahkum olma hakkı var. Vatandaş tazminat davası açtığı zaman bana sözlü olarak doğru diyen müfettiş raporuna güvenerek vatandaş dava açtığı zaman bu kurumun hakkı ne olacak? Bekleyen binalar ne olacak? Ödenen kiralar ne olacak? Yoksa benim umurumda değil. Başkanın yine söylediği bir şey var ,bu da çok zoruma gitti.

Kartalspor konusunda beni kandırınca, altından başka bir şey çıkar diye o dosyayı incelettim. Arkadaşlar, çok özür diliyorum Sayın Başkanım, insanlar özel hayatlarında kandırabilirler,  kendi şirketini yönetilirken kandırılabilirler, kazıklanabilirler, cezasına ve mükafatına kendileri katlanırlar. Ama kurumun başındaki insanlar kandırılamazlar. Danışmanları vardır, hukukçuları vardır, arkadaşları vardır. Kandıranda kim ? CHP İl yöneticisi il başkan yardımcısı bir arkadaşınız geliyor, Hüseyin Kurt adına geliyor başkanla konuşuyor, ikna ediyor.

Tek başına hareket edersen kandırılırsın burada 21 tane CHP üyeli meclis arkadaşlarım var. Ben inanıyorum ki hepsi bu makamı hak ettiler, bilgilileri birikimleri var. Yoksa kurum içinde çalışan bir sürü insan var. Yoksa konusunda uzman bir sürü danışman var. Sorulur, araştırılır, detaylı bakılır” dedi.

 

Başkan Öz, “yanlış algılandıysam özür dilerim”

Başkan Öz,  “Sonuçta biz doğru ve iyi bir anlaşma yaptık. Kurumunda zararını karşıladık diyerek bir anlaşma yaptık. Bir baktık ki avukat arkadaşımız orada; Abdurrahim Doğan, taşeronlar nedeniyle bir mahkeme söz konusu yani sonuçta taşeronlarında parası ödenmemiş. Bu Kartal Belediyesine rücu edebilir. Artı bazı belgelerde sonradan geldiği için geçen sefer söylediğim gibi yeni belge ulaştığı zaman yeni yol çizilmesi gerektiğini düşünüp, onun için de yetki istedik, mahkemeye müracaat ettik, mahkemede sonuçta arsaya ihtiyati tedbir kararı koydu.

Süreç nasıl gider, ne olur bilemem, bildiğim bir şey var Körfez Gayrimenkul Yatırım yani Kuveyt Türk’ün arkada finans olarak desteklediği ve yatırımın asıl sahibi olan kişilerle Kartal Belediyesi olarak bizler en mağdur kesimiz. Bende istiyorum ki birde vicdan var, kamu vicdanı, şahıs vicdanı veya bilmem ne vicdanı. Adamlar o kadar para verdiler ama şu an yasal olarak yapabileceğimiz yardım var mı diye bakıyorum yok. Çünkü belediyenin muhatabı o kurum değil. Onun için burada avukatlık meselesi sadece o Hüseyin Kurt’tan dolayı değil. Eğer yanlış algılandıysa veya mesaj yanlış gittiyse  huzurlarınızda özür dilerim, ama olay  değişik geldiği için söyledim” dedi.

 

 

Kesimal, “Arkadaşlar geçmişi kötülemekten vazgeçin,

Ak Partili Meclis Üyesi Abdi Kesimal, “Arkadaşlar geçmişi kötülemekten vazgeçin, ne yapacağınıza karar verin bizde size doğrularda destek verelim. Ama bugüne kadar böyle bir şey yapılmadı, ikide bir halkın istediğini yapıyoruz denilmesine rağmen halka ve bize hiç sormadan kararlar getirildi ve acele karar alındı yani o kadar acelemiydi ki bu.

Komisyona gitsin gelsin veya burada tartışalım, bir gün daha kalsın, bilgi verin dedik ama bilgiyi sayın başkan bize vermedi. Ama sokakta, basında farklı bilgiler verdi. Şimdi basında geçen ifadeleri ben kabul etmiyorum.

Biz burada soru sorduk neden cevabını alamıyoruz.

Niye özellikle cevap verilmiyor sayın başkan. Alınan bir para dedik bu paralar nereye gitti? İnşaata harcadıysanız inşaata gitti diyebilirsiniz, bu kadar basit. Bunu öğrenmek istiyoruz yani bunda ne var. Yani bunu sormayacak mıyız, bunu sorduğumuz zaman yanlış mı yapmış oluyoruz. Sayın Başkan bir ifadesinde diyor ki: Beraber yürüyelim, sizden faydalanalım, on bir aydır buradayız sayın başkan bir konu hakkında bilgilenme anlamında dahi olsa ‘Ya arkadaş  bu konu hakkında bana bilgi verir misin? sohbet olarak ta dediniz mi? demediniz, demeyebilirsiniz. Öyle bir mecburiyetiniz yok.  Ama sizden faydalanalım, tecrübelerinizden istifade edelim derseniz  o zaman soracaksınız, bizler de yardımcı olacağız” dedi..

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Başkan Yüksel, Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

2024 Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından Kartal’da 2. kez Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel, Kartallı muhtarlar ile bir araya geldi. Seçim sürecinin ardından yeni döneminin ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Gökhan Yüksel, muhtarlar ile birlikte ekip olarak çalışacaklarını ve Kartal’ı geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Kartal Belediyesi tarafından ilçe sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla 2009 […]

Politika
07 Mayıs 2024
Devlet Bahçeli – Özgür Özel görüşmesi başladı

Türk siyasetinde 7 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Devlet Bahçeli ve Özgür Özel arasında TBMM’deki görüşme başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün yine kritik bir görüşmeye imza atıyor. Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret ediyor. Özgür Özel – Devlet Bahçeli görüşmesi saat 12.00’de başladı. Özgür Özel, geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı Recep […]

Politika
05 Mayıs 2024
CHP Lideri Özgür Özel Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi

CHP lideri Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. İşte detaylar… CHP lideri Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Özgür Özel, “ Oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti […]