Bakanı Kurum, Kartal’da yıkılan binanın inşaatını inceledi

Yayın: 10:50 - 27.05.2019
Güncelleme: 10:50 - 27.05.2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: ‘Kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal’da kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da yıkılan binanın olduğu yerde yaptığı açıklamada, “Kartal’da yıkılan binaların yerine sağlam binaları en geç yıl sonunda teslim edeceğiz”, “İstanbul’un tüm ilçelerinde kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz.” dedi.

Bakan Kurum; İstanbul’a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Kendiliğinden yıkılan bir bina, dönüşümü hızlı biçimde yaptık. Vatandaşların da ilk günden bu yana yanında olmak suretiyle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Taşınma ve kira yardımı vermeye devam edeceğiz.

Konutlarımızı gezdik. Bittiği zaman değer anlamında, metrekare anlamında oldukça kullanışlı daireler. Vatandaşımız o noktada da şanslılar.

Biz Kartal’ta çalışmalarımızı yürütüyoruz. 18 Mayıs’ta süresi dolan genelde kapsamında belediyelerimize riskli alanların bildirilmesi talimatını vermişti. Süresi doldu. Yakın planda da İstanbul’a ilişkin eylem planımızı hazırlayacağız. 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız.

Kentsel dönüşüm projelerinde, vatandaşımıza veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme çerçevesinde eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış fakat müteahhit edinimini yerine getiremediyse buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya Bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz” dedi. 

Exit mobile version