SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

D.Ali Torlak MHP Ümraniye ilçenin düzenlediği basın toplantısına katıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP Milletvekili Ali Torlak, “Önceden insanlar birbirinden 150-200 TL borç para isterken, şimdi sadece 10 lira 20 lira para istiyor.  O da evlerine ekmek götürmek için. Yoksulluktan her geçen gün bir vatandaşımız cinnet geçiriyor” dedi.

 
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Ali Torlak, hemen hemen her haftasonu bölge insanıyla bir araya gelen Ali Torlak bu hafta MHP Ümraniye İlçe Teşkilatı nın basına verdiği kahvaltıda basınla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen söyleşide ülke meselelerine değinen Torlak, AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi.

8 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinin ülke yararına hiçbir icraatı olmadığını belirten Torlak, “Türkiye’yi 2002 yılından bu yana 8 yıldır AKP hükümeti yönetmektedir. Ben iddia ediyorum, şu an sokağa çıkıp insanlara 8 yıldır yönetimde olan AKP hükümetinin bu ülkeye verdiği hizmetleri beğeniyor musunuz diye sorsak eminim ki, %90 ı hayır diyecek. Normal zamanda bütün ülke bu hükümeti eleştirirken seçim zamanında öyle bir rüzgar oluşturuluyor ki suni gündemler, mağduru oynama. Bu anlayış geldiği günden bu yana ülkemizde eşi benzeri görülmemiş seçim rüşvetleri peydah olmaya başladı.

Ali Torlak olarak en çok ağırıma giden olay şu; hayata adımını yeni atmış 18 yaşında bir genç düşünün. Birileri geliyor diyor ki oyunu bize ver cep telefonu, televizyon İşte bunu yapan siyasi anlayış o çocuğu bir kere hayata başlarken yanlış başlatıyor. O çocuk sonra başka bir partiye gidip diyor ki, X siyasi parti şunu veriyor siz ne vereceksiniz!. Bunları yaşadık gördük. Bu bizim milli kültürümüze, Türk geleneksel örf ve adetlerine uyan bir tarz değil. Ama biz kendi derdimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz.

Ulusal medyada yerimiz yok, yerel medyada da bir araya şimdi şimdi gelmeye başladık. Biz bunları anlatırken milletimiz gerçekten gerçekleri görsün. AKP nin bu ülkeyi getirdiği nokta şudur; Yandaşlardan yana olan tavırla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi 150-200 liraya ev veriyorlar. Versinler, insanlarımıza yardım etsinler, bizler MHP olarak bundan sevinç duyarız. Ama acaba 8 yıllık iktidar süresince bunu yapmak bugün mü akıllarına geldi? Bunu sekiz yıl önce başlatsaydılar, sekiz yıl önce TOKİ dediğimiz o güzide kurumumuz lüks evler yapmasaydı da, 10 yıl önce herkesin bağırdığı deprem hazırlığına bir çerçevede hazırlık yapsaydı daha iyi olmaz mıydı. Bugün yaşanacak bir depremde kayıpların tek sorumlusu sekiz yıldır iktidar olan AKP hükümetidir.” diye konuştu.

AKP Hükümeti geldiği günden bu yana Türkiye nin borcunun % 150 arttığını dile getiren Ali Torlak, “Önümüzdeki günlerde belli oldu ki bir erken seçim var. Herkesin düşüncesi bu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de bunu istiyoruz. 2002 de sayın Başbakan ve arkadaşlarının verdiği sözlerle bugüne geldiğimiz yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. Bunu değerlendirecek sadece bizler değiliz. Sokaktaki insanlarımız da bu değerlendirmeyi yapmalı.

Halkımızın da bunu tekrar gözden geçirmek gibi bir sorumluluğu vardır. Bu hükümetin yaptığı olumsuzlukların örneklerini çoğaltabiliriz. Bu hükümet iktidara geldiği zamandan bu güne ülkemizin borcu %150 civarında artmıştır. Bu para nereye gitmiştir?.. Yeni bir üretim mi olmuştur, yeni bir saha mı açılmıştır, bizim bilmediğimiz güçlü kuvvetli firmalar ya da fabrikalar mı açılmıştır?.. Maalesef yok. Bugün bu ülkenin borcu 560 milyar dolar. 560 milyar doların yanında bu AKP hükümeti bugüne kadar sözde özelleştirme adı altında yaptı peşkeşlerden de 40 milyar dolar para toplamıştır.

Biz Milliyetçi Hareket Mensupları olarak soruyoruz; Bu aldığınız paralar nerede? Bunu kendi yandaşlarınıza ödenek olarak çıkardığınızı ifade ederseniz, o zaman bu millet sizden hesap sorar. 2002 tarihine kadar Türkiye deki milyar dolar sermayesi olan şirket sayısı 9 du. Bugün ise bir ifadeye göre 44, bir ifadeye göre de 33. Kim bu zenginler, ne üretmişler?.. Bir şirketin milyar dolar sermayesi olması için geçmişinin çok yüksek olması lazım. 5-6 yıllık süreçleri değerlendirdiğinizde bir firmanın milyar dolar sermaye elde etmesi imkansızdır. Bunun arkasında başka türlü bir şeyler olduğunu düşünüyoruz. Bunun yandaşçılığın ve kayırmacılığın bir getirisi olarak düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğeri, öteki demeden ortak istişarelerle bu ülkenin ayağa kaldırılabileceğini dile getiren Torlak sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Başbakan, Muhalefet bizim yanımıza gelmiyor, fikirlerini paylaşmıyor diyor. Nasıl gidelim?.. Biz Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri olarak hep diyoruz ki, Bizim gündemimiz milletimizin gündemi.

Milletimizin de gündemi ne açılım, ne bir başkası. Bugün gündem işsizlik ve açlık. Geldiğimiz nokta şudur. Önceden insanlar birbirinden 150-200 TL borç para isterken, şimdi sadece 10 lira 20 lira para istiyor.

O da evlerine ekmek götürmek  için. Her geçen gün bir vatandaşımız cinnet geçirerek çeşitli olaylar yapıyor. Yani artık cinnet geçiren bir toplum haline getirtildik. Peki bunun çözümü ne? Bunun çözümü sandıktır.Sayın başbakan ne kadar seçim yok dese de ufukta sandık gözükmüştür.

İlgili Haberler

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal […]