Sekmen bu iddiaya ne cevap verecek?

Yayın: 08:16 - 09.09.2019
Güncelleme: 08:16 - 09.09.2019

CHP’li Kartal Belediye Meclis Üyesi İmam Aydın: Mehmet Sekmen insanlarımızı kış vakti sokağa attı

Kartal Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısında, (İBB) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan personel tartışmalarının yaşandığı oturumda CHP’li Meclis Üyesi İmam Aydın’ın Mehmet Sekmen döneminde de Kartal Belediyesinden işten çıkarmaların yaşandığı iddiasını gündeme getirmesi dikkat çekti.

CHP’li Kartal Belediye Meclis Üyesi İmam Aydın, İBB’de işten çıkarmalarla ilgili eleştirilere cevap verirken Mehmet Sekmen’in Kartal’ı CHP’li belediyeden devraldığı dönemi hatırlattı.

İBB’de işten atılmalarla ilgili eleştirileri yanıtlayan Aydın, işten atılanların 31 Mart ile 23 Haziran 2019 döneminde işe alınanlarla sınırlı olduğunu belirterek, “2 bin 500 kişiyi alıp kazanmak için vaatte bulunuyorsun, bu insanları işe alıyorsun, seçim kazanılmadı, şimdi onlar da gidiyorlar İBB binası önünde “hak, hukuk, adalet” diye bağırıyorlar. İşte bir gün adaletin size lazım olacağını da bilin” dedi.

Sekmen döneminde sokaklarda çöp süpürttüler sonrada işten attılar

Mehmet Sekmen’in Kartal’ı CHP’li belediyeden devraldığı dönemi hatırlatan İmam Aydın, “Hatırlar mısınız? Mehmet Sekmen burada belediye başkanı olduğu zaman bırakın 2 ay içinde işe alımları, burada bizim partimize oy verdiğini düşündüğü insanları, sokaklarda çöpleri süpürttürerek adeta taciz ederek işten atılmalarına sebebiyet vermişti. Sokakları süpürmeye razı oldular o da yetmedi, onların tamamını hem Pendik Belediyesi, hem de Kartal Belediyesi işten attı. Aylarca kışın sokaklarında, soğukta temizlik yaptılar, çöpleri topladılar.” diye konuştu.

Kartal Belediye Meclisinde gündeme gelen bu iddialara şuan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen cephesinden bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Exit mobile version