SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Topbaş, Kadıköy-Kartal Metrosu bir dünya rekoru!…

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Yerel Yönetim Vizyonu ve Bir Yılın Değerlendirilmesi” toplantısında konuşan Başkan Topbaş, “İstanbulluların emanetine ihanet etmeden, layık oldukları hizmetleri verebilmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

İstanbul büyük düşündü, büyük işler yaptı…AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Kadıköy-Kartal Metro İstasyonu’nun Maltepe’deki tünelinde düzenlenen “Yerel Yönetim Vizyonu ve bir yılın değerlendirilmesi” toplantısı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve AK Partili İlçe Belediye Başkanları’nın katılımıyla gerçekleşti. Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı ve bazı televizyon kanallarının canlı yayınladığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Vural, Hüseyin Eren ve Muzaffer Hacımustafaoğlu da hazır bulundu.

“İstanbullulara layık oldukları hizmetleri veriyoruz”

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2009 yerel seçimlerinin üzerinden bir yılın geçtiğini, geride kalan 6 yıl içinde İstanbul’a gereği kadar hizmet ettiklerini, aksi taktirde İstanbulluların teveccühlerini kazanarak ikinci defa seçilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “İstanbulluların geleceğini emanet aldım, bunun bilincindeyim. İstanbullular bize geleceklerini emanet ettiler. Geleceklerinin güzelliklerle dolu olmasını istediler. Emanete ihanet etmeden, İstanbulluların layık oldukları hizmetleri verebilmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerde başlattığı hareketin yansıması olduklarını ve o anlayışla hizmetlerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Birileri çok şeyler söyleyecekler, karalamayı devam ettirecekler. Medyada görüyoruz, ‘Bu ülkeye bunu kattık, şunu getirdik. Şu hizmetimiz vardı’ diyecek izleri yok. Hizmetler ardı ardına bizim dönemimizde başladı. İstanbul’un çehresi değişti. Dünya standartlarının üzerine çıktı. Yabancı misafirler ve Anadolu’dan gelen insanlar bunu söylüyor. Bazılarının, görseler bile yapılan hizmetleri, güzellikleri anlatma özellikleri yok. Hükümet ve belediye olarak 7.5 yılda bizler hiç doğru iş yapmadık mı? Tablet kadar fikirleri olanlarla hiç konuşulmaz ki. İncir çekirdeğini doldurmaz. Biraz konuşsanız, derinlikleri yok. Ezberledikleri birkaç kelimenin ötesine geçemezler.”

28.5 milyar TL yatırım, 100 bin istihdam…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a 6 yılda 28.5 milyar TL yatırım yaptığına işaret eden Başkan Topbaş, hükümetin, özel idarelerin, tüm belediyelerin yaptığı yatırımlar toplamının yüzde 26’sını belediye olarak kendilerinin yaptığını söyledi. İstanbul’a 5 yılda yaptıkları işlerin istihdama yansımasına bakıldığında, 100 bin civarında insanın bu yatırımlardan dolayı iş sahibi olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, Türkiye’nin ekonomisini düzeltirken, istihdam oluşturmaya devam ettiklerini kaydetti.

Küresel krize rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin dengeli olduğunun altını çizen Topbaş, “Kredi verilirken, bu yatırımlara bakılıyor.  3 milyar TL’den fazla kredi almışız başkanlık imzasıyla. ‘Borçları var, battı batacak’ deniyor belediyemiz için. Öyle olsa verirler mi krediyi? Daha yeni 120 vagon almak için 138 milyon euroluk bir kredi anlaşması imzaladık” diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin İstanbul’da yerel yönetimin başında olduğu 1989- 1993 yıllarında bütçenin realize olma oranının yüzde 64 olduğunu ifade eden Topbaş, kendilerinin son 6 yılda bütçe gerçekleşme oranının ortalama yüzde 98 olduğunun altını çizdi. 2009 yılında 17 milyar 766 milyon TL olan belediye bütçesinin gerçekleşmesi oranının yüzde 99.7, 2010 yılında konsolide bütçenin de 18 milyar TL olduğunu anlatan Topbaş, bu bütçenin 7 milyar 110 milyon TL’sinin yatırım için kullanıldığını belirtti.

Konsolide bütçenin yüzde 40’ının 2010 yılında yatırıma yönelik olduğunu ve bu yatırımı 39 ilçeyi dikkate alarak yaptıklarını ifade eden Topbaş, “Sadece ilçelere 6 yılda 23 milyar TL yatırım yaptık. 2009 yılında ise ilçelerde yaptığımız yatırımlar toplamı 2 milyar TL. İstanbul’un çevre düzeni planını hazırlarken neler öncelikli, ona baktık” dedi.

Kadıköy-Kartal Metrosu bir dünya rekoru!…

Dünyada ikinci metronun 1900’lü yıllarda İstanbul’da yapıldığını, ancak metro yapımına devam edilmediğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “1950’lerde İstanbul’da 150 kilometre tramvay vardı. 150 kilometrelik raylar söküldü yok edildi. Daha sonra yeni bir araç getirdiler troleybüs. Bir türlü ulaşım kararı verilmedi bu şehirde. 1990’lı yıllarda yine raylı sistem getirildi. Biz göreve geldiğimiz zaman 44 kilometre raylı sistem teslim aldık, buna 32.5 kilometre ilave ettik. Şu anda 76.6 kilometre raylı sistem aktif olarak çalışıyor İstanbul’da. Raylı sistemlere yaptığımız yatırım 5.9 milyar dolar. Bunun yarısı hizmete alındı ve devam ediyor. Şu an içinde bulunduğumuz Kadıköy-Kartal Metrosu’nun inşaat yapım hızı dünyada bir rekor. 22 kilometrelik bu hattın yapımı 45 ayda tamamlanacak. Bu hatta 2011 yılı sonu itibariyle yolcu taşıyacak. Hattı 4.5 kilometre daha ilave ederek Pendik Kaynarca’ya kadar uzatıyoruz. Metro daha sonra buradan Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzayacak. Bu hatta kullanılacak 120 vagon için 39 milyon avro kredi aldık. Krediyi 3 yıl ödemesiz, 13 yıl vadeli olarak gayet uygun şartlarda aldık.”

“Selimiye Camisi’nin çevresindeki yapılaşma neden eleştirilmiyor?”

Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün Süleymaniye’nin silüetini bozduğuna dair haksız eleştirenleri yapanların, Edirne’deki Selimiye Camisi’nin etrafındaki yapılaşmaya neden ses çıkarmadıklarını anlayamadığını kaydeden Kadir Topbaş, İstanbul’daki metro çalışmalarında son teknolojileri kullandıklarını ve bu nedenle en iyi, en modern metroları inşa ettiklerini söyledi. Kadıköy- Kartal Metro Hattı’nın vagon garajının 18 metre çapında, 12 metre yüksekliğinde bir alana sahip olduğunu, 6 vagonun aynı anda bu alana gelebileceğini anlatan Başkan Topbaş, “Bu hatta çalışacak metro araçları insansız çalışacak ileri bir teknolojiye sahip. Hatta saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon 260 bin yolcunun taşınacak. Biz bugüne kadar ulaşıma 18.5 milyar TL yatırım yaptık. Yine bir rekora imza atarak 231 kavşak ve yol çalışmasını 3.5 milyar TL harcayarak tamamladık. Şehrimize 392 kilometre de yeni yol kazandırdık. İDO’ya da 18 gemi ilave ettik. Şu anda pek çoğunu yenilediğimiz 82 iskelede, 104 gemiyle her gün 1300 sefer yaparak yılda 100 milyon yolcu, 7 milyon araç taşıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl 19 dere ıslah çalışması tamamlanacak

Konuşmasında çevre yatırımları ile dere ıslah çalışmalarına da değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ’nin 2010 yılında 19 derede ıslah çalışması yapacağını, 118 tane işgalli yapıyı yıkarak dere ıslah çalışmasına başladıkları Ayamama Deresi’ndeki çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, İSKİ’nin, havzalarda 11 ayda 450 kaçak yapıyı yıktığını, 2004 yılından önce 18 kilometre olan denize girilebilir sahillerin uzunluğunun bugün 421 kilometreye ulaştığını kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çöp depolama sahalarından elektrik üretimi yaptığını, sahilleri işgallerden kurtarıp, yeşillendirerek halka açtıklarını dile getiren Başkan Kadir Topbaş, “Yenikapı Metro İstasyonu’ndaki bulgular sayesinde İstanbul’un 4 bin yıl denen tarihi 8 bin 500 yıla ulaştı. Bu tarihi bulguları gün yüzüne çıkardık. Bu şehirde hangi dönemlerde hangi eserlerin yok edildiğini gayet iyi biliyoruz. Tarihe saygıyı konuşanların, bize hiç söz söylemeye hakkı yok” şeklinde konuştu.

“ Sözleşme imzalamayan itfaiyeciler pişman…”

İstanbul’a yapılacak 3. boğaz köprüsünün gerekli ve doğru yerde yapılacağını, projeyle ilgili son aşamaya gelindiğini, Çamlıca Tepesi’ne de şehri temsil edecek bir televizyon anten kulesinin dikileceğini ve bununla ilgili proje yarışmasının hazırlıklarının başladığını anlatan Kadir Topbaş, yaşanan itfaiye eylemiyle ilgili gelinen noktayı da şu cümlelerle ifade etti;

“Bizimle sözleşme imzalamayan 68 itfaiyeci bazı programlarda kağıtlar uzatarak ‘Ne olur biz ettik siz etmeyin, çok kötü durumdayız, bizi kullandılar’ diyor. Bende şimdi söylüyorum, sayın ana muhalefetin parlamenterleri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Bekaroğlu, gittiniz bu arkadaşlarla görüştünüz, sendikalarla birlikte bu eylemi tetiklediniz, güzel laflar ettiniz. İleri geri konuştunuz. Şimdi aç olduklarını söyleyen bu arkadaşlara bir el uzatın. Bunları tahrik ettiler. Çünkü hiçbir özlük hatları değişmeden diğer 539 arkadaşları işlerine devam ediyor. Kadro açıldıkça kadroya almaya devam ediyoruz. ‘Bir itfaiye eri sözleşmeli olur mu?, Asgari ücretle çalıştırılır mı?’ diyor Sayın Gürsel Tekin. Bilmiyor, ezbere konuşuyor. Bu arkadaşlar 2 bin 500 lira brüt maaş alıyorlar. 1600 net para ellerine geçiyor ikramiye hariç. Bilmeden, ezbere konuşuyorlar.”

Aziz Babuşçu; “İnsan odaklı bir hizmet anlayışıyla başarılı olduk”

Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da AK Partili belediyelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiği modern yerel yönetim anlayışıyla hizmet ettiğini ve insan odaklı bir hizmet ürettiklerini belirterek, “İnsanın mutluluğuna öncelik veren bir belediyeciliktir ak parti belediyeciliği. İnsan odaklı olmak bizim genel siyasetimizin de en önde gelen ilkelerinden biridir. ‘Kimsesizlerin kimsesi olmak’ şeklinde özetlediğimiz hizmet anlayışımızla daha temiz, güvenilir şeffaf, katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla hizmet eden belediyelerimiz çalışmalarını başarıyla sürdürüyor” dedi.

“İşlerine adını vermeye kalksak her yer Kadir Topbaş olur…”

AK Parti yerel yönetim anlayışının İstanbul’u nereden nereye taşıdığını göstermek adına bu toplantıyı Kadıköy –Kartal Metrosu’nun tünelinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Babuşçu, “Geçtiğimiz 29 Mart’ın hemen öncesinde Ankara’dan gelen bir şahsın mizansen çukurlarda elinde dosyalarla dolaştığını hatırlıyoruz. Bugün o günlere dair söylenecek en anlamlı şey, havalarda uçuşan dosyaların sadece çamur atmaya dayalı olduğu ve bugün yargıya intikal etmiş bir dosyanın dahi olmamasıdır. CHP’nin nasıl bir İstanbul bıraktığını hafızalarımızda bir korku filmi gibi taşımaktayız. Geçmişte adı yaptığı kavşağa verilen CHP’li belediye başkanı Haşim İşcan’a özenerek İstanbul’a 6 yılda 231 kavşak kazandıran Kadir Bey’in yaptığı işlere onun ismini vermeye kalksak, İstanbul’da her yer Kadir Topbaş tabelalarıyla dolardı” diye konuştu.

Rüya Meriçboyu

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]