Milli Görüşçü Ertural’dan yıllar sonra gelen itiraf!

Yayın: 20:46 - 21.11.2019
Güncelleme: 20:46 - 21.11.2019

Milli Görüş geleneğinin Kartal’daki değişmez isimlerinden Yeniden Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Ertural, katıldığı bir basın toplantısında konuşmasında, Milli Görüş Belediyeciliğinin en başarılı olduğu dönem olan 1994 mahalli seçimlerinde ülke genelinde “Milli Görüş belediyeciliği” başarılı işler yaparken, iki belediyenin başarısız olduğunu itiraf etti. Bu belediyelerin birisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi diğeri ise Kartal Belediyesidir.

Ertural, “Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın liderliğindeki Refah Partisi, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde tartışılmayacak bir başarı elde etti.

Refah Partisi’nin 27 Mart 1994 mahalli seçimleri başarısı aşikârdı. , Milli Görüş Belediyeciliğinin en başarılı olduğu dönem olan 1994 mahalli seçimlerinde ülke genelinde “Milli Görüş belediyeciliği” başarılı işler yaparken, iki belediyenin başarısızlığı bizleri üzdü. Bu belediyelerin birisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi diğeri ise Kartal Belediyesidir.

Kartal Anadolu Yakasında en büyük ilçe durumundaydı. Kartal’ın içerisinden Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Maltepe gibi beş tane daha ilçe çıktı, bu çıkan ilçeler belediyecilikte Kartal’dan daha başarılı oldular. Fakat Kartal ilçesi çok geri kaldı. Yeniden Refah Partisi olarak Kartal Belediyesi’ni tekrar kazanıp Kartal’ın yeniden baba ilçe olacağı günleri göreceğiz inşallah” dedi.

Erzurum ve Kartal Belediyesinin değişmez kaderi

O dönem Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Üniversitede Akademisyen olan Prof. Dr. Ersan Gemalmaz gereğinden fazla bürokrasiye takılmasından dolayı hizmet yapma noktasında başarılı olamadı. İkinci Belediyemiz ise Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’dir, gözle görülür bir hizmet yapamaması neticesinde bugün Kartal Belediyesi’ni CHP’li bir Başkan yönetiyor. Bugün geldiğimiz noktada ise ne gariptir ki, Kartal’da kalıcı bir eseri bulunmayan Mehmet Sekmen Erzurum’da Belediye Başkanlığı yapıyor.

   

Sekmen bu iddiaya ne cevap verecek?

Bu iddialar karşısında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor.

Exit mobile version