Başkan Yüksel, Orhantepe mahallesinde yeniden yapılan binadaki hak sahiplerinden 200 bin ile 300 bin TL talep edilmiş

Yayın: 21:33 - 02.02.2020
Güncelleme: 21:33 - 02.02.2020

Başkan Gökhan Yüksel Kartal’ın Muhtarları ile Bir Araya Geldiği toplantıda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Orhantepe’de yıkılan binanın ve etrafında zarar gören binalarla birlikte 11 binanın yıkıldığını ve bu binaların yeniden yapıldıktan sonra hak sahiplerinden 200 bin ile 300 bin arasında meblağlar talep edildiğini belirten Yüksel, o dönemde 110 binanın riskli raporu aldığını söyledi.

Kartal Belediyesi tarafından 11 yıldır her ayın ilk Cumartesi günü Kartal’da bulunan 20 mahallenin sorun ve taleplerinin masaya yatırıldığı Muhtarlar Toplantısı’nın 129’uncusu, Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında yapıldı.

Toplantıya mahalle muhtarlarının yanısıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve  birim müdürleri eşlik etti. Orhantepe’de yıkılan binanın ve etrafında zarar gören binalarla birlikte 11 binanın yıkıldığını ve bu binaların yeniden yapıldıktan sonra hak sahiplerinden 200 bin ile 300 bin arasında meblağlar talep edildiğini belirten Yüksel, o dönemde 110 binanın riskli raporu aldığını söyledi. Sadece yıkılan bina ve etrafındaki 11 binadan bir ada oluştuğunu belirten Yüksel, 110 binanın boşaltılmak üzere olduğunu ve Çevre Bakanlığı tarafından bir çalışma olduğunu; ancak bilgi paylaşılmadığını söyledi. Vatandaşın bu konuda bir beklenti içine girememesi ve – devlet binayı yıkar bana teslim eder – anlayışından kurtulması gerektiğine dikkat çekti. Camilerdeki arızalı ve eski tentelerle ilgili çalışmanın başladığını belirten Başkan Gökhan Yüksel, site bahçelerinde budamalara kanunen karışamadıklarını; ancak tehlike arz eden durumlara müdahale edebildiklerini ifade etti.

Exit mobile version