Sancaktepe’de ulaşımda yeni otobüs hatları …

Yayın: 11:51 - 19.04.2010
Güncelleme: 11:51 - 19.04.2010

İstanbul’da kentsel yerleşimin yoğunlaşmasıyla birlikte ulaşımın sağladığı imkânların önemini her geçen gün artırıyor. Gelişme sürecinde olan ülkemizin, sos yo-ekonomik ve siyasal sorunlarına bağlı olarak kentimiz; kırsal kesimden sürekli göç artırıyor. Gerek bu önlenemez göç dalgası gerekse nüfus artışı, kent nüfusunu her yıl artmaktadır. Buda birçok alanda problemlere sebep olurken ulaşımda da bazı sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla problemleri en aza indirmeydi amaçlıyor. Hızlı tramvay, metrobüs ile beraber İETT otobüsleri trafiğin ağırlığını taşıyor.

Sancaktepe’nin kent merkezine uzaklığı trafik sorununu üst sırada tutuyor. Bu sorunu az indirmek amacıyla İETT ile yapılan görüşmede otobüs hatlarında 3 yeni hat ve 3 iyileştirme yapıldı. Buna göre oluşturulan 3 yeni hat Sancaktepe ile Üsküdar arasında oluştu. Ayrıca iyileştirme kapsamında 19 S ve 19ES’lere birer otobüs ilavesi yapıldı ve 19S’ye Pazar günleri bir otobüs ilavesi daha yapıldı.

 

Düzenlenen yeni hatlarla ilgili bilgi veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “ Ulaşım, insan için; hem toplumsal, hem de bireysel bir ihtiyaç ve zorunluluktur. İnsanların bir araya gelmesini gerektiren her türlü süreç kaçınılmaz olarak ulaşım gerektirir” dedi. Hızlı ve yoğun bir trafik ortamının yaşandığı İstanbul’da zamanın çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Erdem, “ Sancaktepelilerin zamanında ve kısa sürede varmak istedikleri mekânlara ulaşmaları için yeni İETT hatlarının oluşturulmasının yanı sıra bazı hatlarda iyileştirme çalışmasını İETT ile beraber gerçekleştirdik. Bu çalışmayla halkımıza daha rahat ve kısa sürede işe ulaşmalarını sağmayı” hedefliyoruz şeklinde açıklamada bulundu.

 

Ortalama yılda 13 bin kişinin arttığı Sancaktepe’nin nüfusu 242 bin kişi civarında bulunuyor. Buda yeni ulaşım planlamasına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Sancaktepe’nin ulaşım sorunun çözümünün en temel ve rasyonel koşulu kent içi yolcu taşımacılığının; toplu taşıma sistemleri ile yapılması olarak görülüyor. Tamamen olmazsa bile taşımanın ağırlıklı bölümü toplu taşıma araçları ile sürdürülmesi bunun içinde yeni hatların oluşturulması çalışması Sancaktepeliler için önemli görülüyor.

Exit mobile version