Ünlü Ney Üstadı Neyzen Tevfik’in heykeli kaidesine yerleştirildi

Yayın: 12:53 - 22.04.2010
Güncelleme: 12:53 - 22.04.2010

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz’ün girişim ve katkıları ile yaptırılan ünlü Ney üstadı merhum Neyzen Tevfik’in mermerden yontularak hazırlan heykeli Kartallıların meraklı bakışları arasında kaidesine yerleştirildi. Tıra konulan ve eskort eşliğinde gerekli emniyet önlemleri alındıktan sonra eski minibüs duraklarının bulunduğu alana getirilen yaklaşık 35 ton ağırlığında olduğu belirtilen heykel bölgede toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında daha önce hazırlatılan kaidesine vincin  yardımı ile yerleştirildi.

Başkan Öz’de izledi

Kartal Belediyesi’nce,mezarı Kartal’da bulunan ünlü ney üstadı Neyzen Tevfik anısına dev boyutlarda,yaklaşık 8 ay süren bir çalışma sonrasında  heykeltıraşların titiz  ve yorucu bir çalışma sonrasında hazırlanan Neyzen Tevfik’in beyaz mermerden yapılmış heykeli kaidesine konulurken  Kartal’ın Kültür   ve sanat sever Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz’de hazır bulundu ve çalışmaları yönlendirdi.

Başkan Öz, gazetemize yapmış olduğu konu ile ilgili özel açıklamasında şunları söyledi:

“Geçmişine sahip çıkmayan toplumlar geleceğine de sahip çıkamaz anlayışı ile hareket ettik ve sembol olmuş ünlü ney üstadı Rahmetli Neyzen Tevfik’in heykelini yaptırarak Kartal’ımızın en güzel meydanlarından birisine yerleştirmenin ve böylesine anlamlı bir sanat eserini Kartal halkı ile buluşturmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Neyzen Tevfik’in heykeli düzenlenecek bir  sade törenle görünüme açılacak. Dikkat ederseniz Kartal gittikçe gelişiyor ve güzelleşiyor. Evet, kervan yürüyor” ifadesini kullandı.

Başkan Öz, kültüre ve sanata ayrı bir önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI

Exit mobile version