SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Besinlerin Vitamin Değeri Neden Düşüyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

Market rafları daha parlak elmalar, daha kırmızı domatesler ya da aynı boyuttaki yumurtalar gibi görünüş olarak oldukça çekici ürünlerle dolu olmasına rağmen; bu güzel görünüş yiyeceklerin tadı ve besin değeri ile uyuşmuyor.

Portakallar 50 yıl öncesine göre daha az C vitamini içeriyor ve görünüşü harika olan soğanlar eskisi gibi aynı miktarda selenyum içermiyor. Bugünün ıspanağı, 40 yıl önceki ıspanağın yarısı kadar C vitaminine sahipken, brokoli artık neredeyse kalsiyum içermiyor ya da kara lahanada önceki yıllara göre %80 daha az magnezyum var. Besinlerin eskiye nazaran daha az besin değeri, daha az vitamin içermesi birkaç faktör ile ilişkilendiriliyor.

                Toprak

Toprak, tarımın temelidir. Dünya çapında FAO olarak bilinen Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre, tarım teknolojisindeki gelişmeler ve nüfus artışına bağlı olarak artan talep, son 50 yılda toprak üzerinde artan bir baskı oluşturdu. Bitkileri iyi bir durumda yetiştirmek için sağlıklı topraklar gereklidir ve birçok ülkede devam eden yoğun tarımsal üretim, toprakların üretim kapasitesini tehlikeye atmıştır.

                Gübre Kullanımı

Yoğun tarımsal üretimden maksimum verim elde etmek için üretim araçlarının yoğun bir şekilde kullanıldığı bir tarımsal üretim sisteminde, gıdanın kalitesi üzerinde büyük etkisi olan kimyasal gübre ve tarım ilaçları kullanılmaktadır. Daha kısa sürede daha hızlı üretim yapabilmek için çiftçiler, bitkinin alamadığı ya da almaması gereken bu maddelerden çok fazla miktarda kullanır. Toprakta bulunan mikro besinler, özellikle çinko, demir ve manganez, bitkilerde mevcut değilse; bu maddelerin gıdalarda bulunması da mümkün olmayacaktır. Bu durum ise daha az tat ve aroma, daha düşük vitamin ve mineral değerleri ile sonuçlanır.

                Muhtemel Çözümler

Belirli türde ve belirli kalite standartlarına sahip gübre kullanmak veya verimliliği artırmak amacıyla uygulanan genetik modifikasyonlardan vazgeçmek, ürünlerin besin içeriğinin çok daha iyi olacağını garanti edemese de organik tarım geleneksel çiftçiliğin yarattığı sorunları azaltabilecek bir alternatiftir. Kimyasallar veya genetiği değiştirilmiş organizmalar kullanmadan doğal kaynakların optimal kullanımına dayanan bu tür bir tarım, toprak verimliliğinin yanı sıra gıdaların kalitesinin de korunmasına yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir vücut için en önemli faktörlerden biri beslenmedir. Sağlıklı beslenirken sizlere yardımcı olabilecek takviye edici gıdalara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, https://www.orzax.com/ adresine göz atabilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]