SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’dan sokak hayvanlarına dost eli…

Yayınlanma:
ABONE OL

Sokak hayvanları için Türkiye’de ilk olacak proje Kartal’da hayata geçiyor.Kartal Belediyesi çalışanları, gönüllüler ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sokak hayvanlarını korumak amacıyla uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalarını 9 Mayıs 2010’ da imzalanacak bir protokolle Kartallılara duyuruyor.

Kartal Ekolojik Pazar Çadırında saat 15:00’da Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz ve HAYTAP  Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Şenpolat’ın imzalayacağı protokol töreni daha sonra yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Aylin Arasıl’ın sunacağı etkinliklerde Yonca Karagülle bale ve dans gösterisinin yanı sıra Zeynep  Hekimoğlu ve köpeği Fanta izleyenlere görsel bir şölen sunacak. Kartal Belediyesi Çocuk Korosu’nun performanslarını sergileyeceği programda ayrıca komik hayvan filmleri gösterimi de yer alacak. Etkinlik, Sina ve ardindan Nazlı’nın vereceği mini konser ile sona erecek.   

Kartal Belediyesi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun yerel yönetimlere yüklediği sorumluluklar çerçevesinde, sorunları toplumla paylaşarak çözüm bulma konusunda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projeyi gerçekleştiriyor.

Bu proje kapsamında oluşturulan ‘’Kartal Sokak Hayvanları Platformu’’ sokak hayvanlarının hızla rehabilite edileceği; sokakta hayatını idame ettiremeyecek sakat, yaşlı ve yavru hayvanların barınacağı; hasta ve yaralı olan hayvanların da tedavilerinin yapılacağı entegre bir rehabilitasyon merkezi ve bakım evi yapılmasını planlıyor.

Çalışmalar kapsamında ayrıca; sokak hayvanları sorununa duyarlılığı arttırmak için çeşitli kesimlerde eğitim çalışmalarının yapılması, hayvanların sokaklarda bakımına ve beslenmelerine yardımcı olacak insanları bir araya getirmek amacıyla gönüllü platformunun oluşturulması, Kartal Belediyesinin mevcut imkanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve varsa aksaklıkların giderilmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]