SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Betofiber yanmaz dış cephe sistemi üretti

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeni TS 825’e göre yoğuşma problemine kesin çözüm getiren Betofiber, A1 Yanmazlık Sınıfı’nda her noktada eşit kalınlıkta izolasyon sağlayan, muadili sistemlere göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük olan ‘Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi’ üretimine başladı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük GRC fabrikasına sahip olan Betofiber dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber, bu yıl 33.’sü düzenlenen Uluslararası Yapı – Turkeybuild 2010 İstanbul Fuarı’na cephe kaplamada yeni bir sayfa açan ürünü ile katıldı. Bina dış cephe sistemlerinde olması gerekli tüm kriterleri, tek bir sisteme taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olan Betofiber, Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Betofiber Yalıtımlı GRC Panelleri, bölge koşullarına göre gerekli kalınlıkta yanmaz yalıtım malzemesi ile GRCA normlarında üretilen, binalarda yalıtım ihtiyacını da karşılayan kompozit bir malzeme olarak yeni bir çözüm getiriyor.

 

Betofiber, tüm dünyada Stud Frame GRC Cladding Panel System (Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi) olarak bilinen cephe panel sistemini, A1 yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alüminyum Folyolu Taşyünü ile birleştirdi. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.

 

Güvenlik amaçlı da kullanılabilir

Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yenilikçi ve teknolojik ürünler üreten Betofiber’in kendi laboratuarında sürekli araştırma ve testler yaparak elde ettiği ürünleri de uygun fiyatla tüketiciye sunduğunu ifade etti. Yangına dayanıklı dış cephe sisteminin özellikle yüksek binalarda zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Durbakayım, yeni ürünün güvenlik amaçlı kullanılabileceğini de belirtti. Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi’nin istenirse kurşun geçirmeyen cephe kaplaması olarak da üretilebileceğine değinen Umut Durbakayım “Özellikle güvenlik kabinlerinde veya silahlı kuvvetlerin birçok alanında da kullanılabilecek bir ürün üretiyoruz. Ayrıca Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, günümüzde kullanılan ancak estetikten uzak olan güvenlik kabinlerine de daha güzel ve güvenli görünüm verecektir” dedi.

Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, binaya 55-65 kg / m2 gibi muadillerine göre yüzde 50 oranında daha az yük getirmesi yanında, A1 yanmazlık sınıfına sahip, ısıl iletkenlik değeri, yoğunluğu, sertifikalı olarak belgeli ve her noktada eşit kalınlıkta kullanılan alüminyum folyolu taşyünü ile tam bir izolasyon sağlıyor.

Faaliyeti başlama tarihi: 3 yıllık araştırma ve pilot üretimden sonra Ocak 2008’de faaliyete girdi

Misyon: İç pazardaki fiyat tekelini üstün kaliteli ürünlerle kırmak, sektöre yeni bir soluk kazandırmak.

Fabrika alanı: 22 bin m²

Ulaştığı üretim kapasitesi: 180  bin m²/yıl 

Toplam Yatırım Tutarı: 15 milyon Euro

Hedeflenen 2010 üretim miktarı: 200 bin m²/yıl

2011’de hedeflenen üretim miktarı: 300 bin m²/yıl

Mevcut Pazar payı : % 30

2010 sonu hedeflenen Pazar payı : % 50

Mevcut istihdam: 400

3 yıllık hedef istihdam: 700

Ar-Ge Yatırım: Her yıl 1 milyon Euro

Pazarın mevcut büyüklüğü: Yaklaşık 70  milyon Euro

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]