68’liler Vakfı 3 fidanı ayakta alkışladı

Yayın: 13:27 - 07.05.2010
Güncelleme: 13:27 - 07.05.2010

68’liler Vakfı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam yıldönümünde Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde toplandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı  Anma Töreni kültür merkezinin bahçesine katılımcıların üç fidanı simgeleyen çam ağaçlarını dikmesi ile başladı.  Anma töreni daha sonra, Kültür merkezi konferans salonunda 38 yıl önceki görüntülerden derlenen video gösterisi ile devam etti. Üç fidanın göründüğü sahneler onlarca katılımcı tarafından alkışlanırken mahkeme heyetinin idam kararını açıkladığı sahneler  sert protestolara konu oldu.

Maltepe Belediye Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Zengin;  katılımcıları   ‘üç fidanın ışığı  yolumuzu hep aydınlatacak’  sözleri ile selamladı. Prof. Dr. Mustafa Zengin,  üç fidanın  ilerici güçleri bir arada tutan tutkal olduğunun altını çizerek “Onlar sadece Türkiye’nin bağımsızlığını istediler. Bunun için mücadele ettiler. Onların yolu yolumuzdur” dedi.

Panele katılan Gazeteci Yazar Ali Sirmen, “Bütün darbelere karşıyız. Hem askeri hem de sivil” derken, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş,  Türkiye’de binlerce Deniz Gezmiş olduğunu söyledi. Eski milletvekili Berhan Şimşek,  Deniz Gezmiş’in Atatürk’ün Bursa nutku ile yola çıktığını dile getirdi.

68’liler Vakfı Başkanı, Sönmez Targan, taleplerin somutlaştırılması gerektiğini belirtti ve anma töreni için Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e teşekkür etti. Konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan üç fidanın arkadaşı İbrahim Celep anılarını anlattı.

Exit mobile version