“BEDAVA EKMEK” sloganıyla yapılan utanç verici sansasyonel hareketler hiç hoş değil!

Yayın: 21:02 - 09.03.2021
Güncelleme: 21:02 - 09.03.2021

Lütfen böyle iyilik yapmayın!

İnsanların bir onuru var…

Bizim toplum olarak çok güzel adetlerimiz – geleneklerimiz var, sosyal yardımlaşma konusunda çok güzel toplumsal dayanışmalarımız var.

Bir kimseye; iyilik yapmak, ikramda bulunmak veya sadaka vermek takdir ile karşılanacak bir harekettir.

Lakin son günlerde ekmek üzerinden özellikle yani “BEDAVA EKMEK” sloganıyla yapılan utanç verici sansasyonel hareketler hiç hoş değil.

Bugün bir dernek tarafından sosyal medyada yapılan bir paylaşımla hepsi hepsi (200) iki yüz adet ekmeği bedava dağıtılacağını duyurmuş. Hemde dağıtımı muhtarlıktan yapılacakmış. Yani insanlar muhtarlığa bedava ekmek almaya gelecek. İhtiyaç sahibi bir insan bedava ekmek almak için muhtarlığa gelecek ve ekmek alacak.

Yakın zamanda da İBB ve bazı CHP’li ilçe belediyeleri tarafından böyle saçma bir uygulama yapılmaya başladı. Sokak ortasına stand açarak “Bedava Ekmek” dağıtıyorlar. Bu durum ihtiyaç sahibi insanlar açısından hem insan onurunu yaralayıcı bir durum, hemde yapılan bir iyiliğin anlamını yitirmektedir.

Yani bir iyilik yapacaksanız bunun başka yöntemleri de var. Mesela fırınlar da, halk ekmek büfelerinde “Askıda Ekmek” gibi güzel uygulamalar var.

Yani insanlar buraya ekmek almaya gelir alır gider, kimisi parasıyla kimisi de askıda ekmek alır ihtiyacını karşılar ve kimse fark edemez.

Fakat muhtarlığa veya sokak ortasında açılan standa bedava ekmek almaya gelenler deşifre olurlar dikkat çeker.     

Lütfen yapmayınız

Hani “İyilik yap denize at” derler ya…

İnsanlar sahip oldukları nimetin bir başkasıyla paylaşılmasından da son derece memnun olur. Ancak yapılan bu iyilikleri dile getirmek veya reklamını yapmak ulu orta deşifre etmek karşıdaki kimsenin gönlünü kırar.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde buyurduğu gibi “Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli!

Yorum – Analiz; Kenan Gülerci

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version