Kartal’da sokaktaki yaşlı vatandaşa Zabıtalar sahip çıktı

Yayın: 14:08 - 14.05.2010
Güncelleme: 14:08 - 14.05.2010

Kartal Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri rutin kontrollerini yaparken Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi bahçesinde yatan bir şahıs fark etti. Yapılan kontrollerin ardından 85 yaşlarında isminin M.K olduğu anlaşılan yaşlı vatandaşın evine gidemediği ve bu yüzden sokaklarda yattığını öğrenen zabıtalar, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yaşlı yurttaşa sahip çıktı.

İlk olarak yürüyemeyecek durumda olan yaşlı vatandaş en yakın sağlık ocağına götürüldü.  Nefes darlığı çektiği öğrenilen vatandaşa hemen oksijen tüpü takılarak, tetkikleri yapıldı. Gerekli tedavi ve bakımlarının da yapılmasından sonra taburcu edilen yaşlı şahıs daha sonra Zabıta Karakoluna götürülerek misafir edildi. Üzerinde bulunan kimlik numarasından, nüfus sorgulaması yöntemi ile yakınlarının adresini tespit eden Zabıtalar, Yaşlı vatandaşı yakınlarına götürerek teslim etti.

Öte yandan Sabri Taşkın Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama Okulu’nun bahçesine Kartal Zabıta biriminde çalışan personel tarafından basketbol potaları yaptırıldı.

Özel bir Demir ve Sac şirketinin potaları yapmak için gönüllü olduğu proje kapsamında, okul bahçelerinde basketbol oynama fırsatı bulan zihinsel engelli öğrenciler ve öğretmenleri, Kartal Zabıta birimi ve şirkete teşekkürlerini iletti.

Exit mobile version