SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe’de Nene Hatun Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, istihdam ve meslek edindirmeye yönelik yaptığı projelerine bir yenisi daha ekledi.  Sancaktepeliler, İş-Kur desteği ile meslek ve iş edindirmeye yönelik oluşturulan merkezde sanat ve meslek sahibi olacak. Kısa süre yapımı bitirilen Yenidoğan Nene Hatun Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi, hizmete açıldı.

Nene Hatun Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi açılışında bir konuşma yapan  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “İş-kur ile ortak proje kapsamında yürüttüğümüz meslek edindirme kurslarımızın bir yenisini daha halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu hizmetimizle halkımızı iş ve meslek sahibi edindirmeyi hedefliyoruz. Belediye hizmet binamızda yapacağımız kurslar, bölgenin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılmaktadır” dedi. Başkan Erdem, belediyenin diğer hizmetleri ve yeni projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Merkezin açılışına, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sekmen, İdris Güllüce, İş-Kur İstanbul Bölge Müdürü Muammer Coşkun, Belediye Başkanımız İsmail Erdem, Kaymakam Necmettin Kalkan, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen yaptığı kısa konuşmasında, belediyenin istihdama yönelik çalışmalarının sevindirici olduğunu ve Sancaktepe’nin hızla geliştiğini vurguladı.

 

İdris Güllüce ise yaptığı konuşmada, halkın belediyelerden çok şeyler beklediğini, belediyeler ise sorumluluk bilinci ile hareket ederek halka destekçi olduğunu belirtti. Milletvekilleri, Sancaktepe’deki çalışmaları yakından takip ettiklerini ve çok güzel projelerin hayata geçirildiğini ifade eden açıklamalarda bulundular. Protokol, açılış kurdelesinin beraber kesiminden sonra bina içinde incelemede bulunarak kurslarla ilgili bilgi aldı.

Yenidoğan kapalı spor salonun yanındaki binada çalışmalarını sürdürecek merkeze kayıtların yoğun bir şeklide devam ettiği belirtiliyor. Yenidoğan Nene Hatun Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi’nde 6 sınıfta ve Bilgi ve Kültür Merkezlerinde, 4 sınıfta olmak üzere, 10 sınıfta kurslar gerçekleştirilecek. Merkezde ilk planda; ipek halıcılık, anne çocuk, aşçılık, bayan kuaförlüğü, Web tasarım, grafik tasarım, AutoCad ve peyzaj branşlarından oluşan 8 kurs verilmesi planlanıyor. Kursiyerlere, İş-Kur’un desteği kapsamında günlük yol masrafı olacak bir ödeneği bulunuyor.

Kurs kapsamında yapılacak ipek halıcılık dokuması ile katılımcılara büyük destek sağlanması hedefleniyor. Küçük mekânlarda kurulabilecek tezgâhlarla üretilen çok kıymetli olan ipek halıların pazarlanması konusunda belediyenin özel desteği olacak. Sancaktepeli hanımlar evlerinde dokuyacağı ipek halılarla aile ekonomisine katkı sağlamış olacak.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]