Dağ, “İsrail’in vururuz tehditlerine boyun eğmeyip ambargoyu deleceğiz

Yayın: 09:38 - 20.05.2010
Güncelleme: 09:38 - 20.05.2010

Rotamız Filistin, yükümüz insani yardım

İnsani Yardım Vakfı, Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasında Filistine 10 gemiyle 10 bin ton yardım götürecek.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlenen Filistin gecesine katılan, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ,İsrail yardım gemilerini vurabileceği yönünde tehditlerde bulunuyor, bizde diyoruz ki ambargoyu deleceğiz, hadi bakalım” dedi.

 Gazze halkına 2006 yılından beri uygulanan ambargonun anlamsız hale getirilmesi için gemilerle gideceklerini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ,, binlerce ton yardım götüreceklerini belirtti.

Gazze halkına binlerce ton yardım götüreceklerini belirten Dağ, tüm hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Filistin halkına uygulanan ambargoyu delmek için birçok girişim olduğunu vurgulayan Dağ, “Bu girişimler karayoluyla oldu, tüneller açılarak oldu, denizyoluyla oldu. En sonuncusu da bu yılın başında en büyük karayolu konvoyuyla olmuştu. Son konvoy, çok zor şartlarda da olsa Gazze’ye ulaştı. Karayoluyla götürdüğümüz yardımlarla birlikte onları taşıyan araçları da Filistin’e bıraktık. Türkiye’den de bölgeye giden 70’e yakın araç orada kaldı.

Dört yıllık ambargo sürecinde Filistin halkının durumu, dışarıdan yapılan yardımlara rağmen düzelmiyor. Bu amaçla Gazze’ye tüm yolları deneyerek ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Karayoluyla giden son konvoydan sonra özellikle Mısır’ın tutumunun sertleştirmesi, bizi yeni bir yönteme itti.”

Gazze’nin denize kıyısı olan bir şehir olduğunu, kendilerinin de denizyolunu kullanarak tekrar Filistin’e ulaşacaklarını belirten Dağ, “İHH olarak gemi hazırlığına giriştik. Bu çerçevede halkımızın desteğiyle 10 tane yük gemisi almaya çalışıyoruz. Bu gemilerle yine hayırseverlerimizin desteğiyle ilaç, gıda ve inşaat malzemelerinden oluşan 10 bin ton malzeme götüreceğiz. Gazze’de küçük bir liman var. İsrail, son beş altı yıldır burayı Filistinlilere kullandırmıyor. Geçen yılki İsrail saldırısında bu liman da büyük zarar gördü. Şimdi biz tamir ve tadilat ediyoruz. Büyük gemilerin de yanaşabileceği bir liman haline getiriyoruz” dedi.

Gazze’nin yeniden hayata dönüş yapabilmesi işçin bir takım yardımlar yapmak gerekiyor. Son savaşta 4000’den fazla ev yıkıldı. Bunların enkazı hala duruyor ve acilen kalkması gerekiyor. Bu sebepten ağırlıklı malzeme çimento ve demir gidecek inşallah. Aynı zamanda bir süt ve yoğurt işleme Fabrikası götürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda bir çalışmamız var. Sakatlara elektrikli araba gidecek. Yine orada olmayan ve pahalı olan Tıbbi cihazlar olacak. Bu seferki yardım malzemeleri biraz daha nitelikli olacak. Oradaki hayatı yaşanabilir bir seviyeye getirmek. Yani kısaca Gazze’nin yeniden imarı ve üretimi için gerekli malzemeler gidecek” şeklinde konuştu.

Exit mobile version