SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanbeyli için yarın geç olabilir!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli’nin zorunlu hizmet kapsamından çıkarılmasına tepki büyüyor. Eğitim Bir Sen öğretmenlerin tepkisinin artması üzerine konunun ehemmiyetini anlatmak üzere faks eylemi başlattı. Sultanbeyli’de ki eğitim çalışanlarının imdat çığlığıdır diye başlayan faks metni, Sultanbeyli için yarın geç olabilir sloganı ile bitiyor. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, kadrolu öğretmen atamaları için süreç işliyor. Sultanbeyli’de ki 4/B Sözleşmeli Öğretmenler Sultanbeyli’de oturdukları halde Sultanbeyli’de ki okulların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı hata nedeniyle zorunlu hizmet alanı dışında kalmasından dolayı ilçeyi tercih etmiyorlar. Okul idareleri ve öğretmenler bunun bir adım sonrasını tahmin edebiliyorlar ve konunun gündeme getirilip sorunun çözülmesi için sendikayı arıyorlar… Yani; “Güneş çarığı çarık ayağı sıkıyor” diyen Şube Başkanı Ali Yalçın, bu günden itibaren Bütün İstanbul Milletvekillerine, Bakanlığa, Siyasi Partilere faks trafiği başlatıyoruz dedi.

 

işte Eğitim Bir Sen’in faks metni…

 

Sultanbeyli zorunlu hizmet kapsamından çıktı. İstanbul’un neredeyse en fazla öğretmen açığı bulunan İlçesi Sultanbeyli’de Öğretmen açığı çoğalacak. Çünkü İstanbul’un sosyo-ekonomik durumu Sultanbeyli ile kıyaslanamayacak kadar iyi olan merkezi ilçeleri zorunlu hizmet kapsamında kalırken Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı hata Sultanbeyli’yi zorunlu hizmet kapsamından çıkardı. Öğretmenler Sultanbeyli’yi boşaltıyor. Sultanbeyli ilçesi ve Sultanbeyli’de görev yapan eğitimciler için bu bir imdat çığlığıdır. Yarın çok geç olabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini yayınladı. Yeni Yönetmeliğe göre Türkiye, 3 Hizmet Bölgesine ve 6 Hizmet Alanına ayrıldı. İstanbul 2. Hizmet Bölgesindeki iller kapsamında bulunmaktadır. Yeni derecelendirmeye göre okul bazında hizmet alanı derecesi 1,2 ve 3 olanlar zorunlu hizmet kapsamından çıkarılırken, hizmet alanı derecesi 4,5 ve 6 olanlar ise zorunlu hizmet kapsamında bulunmaktadır. İstanbul’da en fazla öğretmen ihtiyacının olduğu ve il içi tayinlerde mevcut öğretmenlerini de diğer ilçelere kaptıran Sultanbeyli’de ki bütün okullar zorunlu hizmetten çıkarken, Sultanbeyli’deki öğretmenlerin en fazla tayin istediği ilçelerdeki sıralı okullar, zorunlu hizmet kapsamın içerisinde. Yeni durum Sultanbeyli’yi mağdur ederken, öğretmen açığını daha da artıracak. Sultanbeyli’deki öğretmenler anlaşılmayı ve yardım edilmeyi bekliyor.

Yeni Durum Ne Gibi Sonuçlar Doğuracak?

  • Sultanbeyli elindeki mevcut öğretmenlerini yanı başındaki ilçelere kaptıracak.
  • İller arası atamalarda ve il içi yer değiştirmelerde eğitimciler tarafından hiç tercih edilmeyen ilçe olacak. (Şu an kadrolu öğretmen alımlarına ilişkin müracaatlar başladı. Sultanbeyli’de görev yapan 4/B Sözleşmeli Öğretmenler Sultanbeyli’de oturduğu halde kadrolu atama için tercihlerine Sultanbeyli’de ki okulları yazmıyorlar. Çünkü Sultanbeyli’ye atandıklarında yaptıkları hizmet zorunlu hizmet yükümlülüklerinden sayılmayacak. Yıllık hizmet puanları, Pendik’ten, Tuzla’dan, Sancaktepe’den, Çekmeköy’den hatta Beyoğlu’ndan bile düşük olacak.)
  • Sultanbeyli’de çalışamaya devam edenlerin yıllık hizmet puanları muadili okullarda çalışanlardan yıllık 8 puan aşağıda olacak.
  • Öğretmen açığını Ücretli Öğretmen ile kapatmaya çalışan Sultanbeyli’de oturanların tepkisi çoğalacak.
  • Eğitim kalitesi daha da düşecek, sürekli öğretmen değişimi öğrencilerin eğitimini olumsuz etkileyecek bu da veli tepkisi olarak sorumluluk sahibi makamlara öfkeye dönüşecek.
  • Sultanbeyli’de çalışmaya devam eden veya il içi/il dışı tayin isteği için gerekli süreyi doldurmaya çalışanların performansını düşürecek ve değersizlik duygusu oluşturacaktır.
  • Konunun önemi halk tarafından fark edilmeye başlandığında gerek siyasi irade temsilcilerine gerekse yetkili kurumlara her ortamda tepkiye dönüşecektir.

 

Sultanbeyli’nin kurumlar bazında hizmet puanları ve hizmet alanları çok acil yeniden belirlenmelidir. Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık Merkez Teşkilatı Yöneticileri duruma el koymalıdır. Sultanbeyli eğitimini ve eğitimcilerini kaybetmesin!

Sultanbeyli İçin Yarın geç Olabilir!

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Dragos Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 164 Vatandaş Ücretsiz Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi tarafından hizmete açılan Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi’nde kano ve kürek sporları alanlarında her ay toplam 164 kursiyer ücretsiz bir şekilde teorik ve pratik eğitim almaya başladı. Kürek sporu için 12, kano sporu için ise 16 yaş üstü bireylerin başvurabildiği eğitimler, haftanın 6 günü denizde devam edecek. Her kursiyerin haftanın 2 günü […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli hastalıklarla mücadele eden […]

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

Etkinlikler
07 Mayıs 2024
Kırmızı Sanat Atölyesi, “Nuh’un Gemisi” Adlı Sergiyi 9 Mayıs’ta Açıyor

İlçenin önemli bir sanat merkezi olan Kırmızı Sanat Atölyesi, yeni sergisi “Nuh’un Gemisi” ile sanatseverleri buluşturacak. Sergi, 9 Mayıs Perşembe günü kapılarını açacak ve 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi, yerel ve ulusal sanatçıların yağlı boya tablolarından oluşuyor ve Nuh’un Gemisi’nin hikayesinden esinlenerek farklı yorumlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.   İLGİLİ HABER Kartal’da ‘23 Nisan Ulusal […]