Sancaktepe’de üniversite adaylarına özgüven ve motivasyon stratejileri

Yayın: 09:20 - 24.05.2010
Güncelleme: 09:20 - 24.05.2010

Sanacaktepe Belediyesi, ilçedeki eğitim ve öğretimin çıtasını yükseltme amaçlı yaptığı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere uzun sürecek olan sınav maratonunda desteklemeyi hedefleyen bir program düzenlendi. Samandıra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, üniversiteye yerleşmede izlenilmesi gereken stratejiler ve kurallar ele alındı. Yapılan programın dinleyenleri ise Sancaktepe’deki üniversite adayları oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Kültür Üniversitesi Ar-Ge Merkezi yöneticisi Burak Kılıç, gençleri sınava hazırlanırken motivasyonlarını artırmak, özgüven kazanılmasını sağlamak, sınav stresi ve kaygısını gidermek ve üniversite adaylarının kendilerini yönetmesini sağlamak konulu bir konuşma yaptı.

Kılıç, sınavın önemini vurguladıktan sonra, bir yarış havasında geçen sınavda sadece bilginin yetmediğini belirterek, bunların neler olduğunu açıkladı. Sınavda istenilen sonucu elde edebilmek için en önemli şeyin, iyi bir ortamda düzenli bir şeklide ders çalışmak olduğunu söyledi. Daha sonra da, ders esnasında konuya motive olmanın alınacak verimi çok etkileyeceğini belirtti. “Eğer sizin dışınızda, sizin zorlayan ve ders çalışmanıza engel olan nedenleri ortadan kaldırabiliyorsanız bunu yapın. Eğer buna gücünüz yetmiyorsa bunun sizi aşan bir konu olduğunu düşünerek sorumluluğunuz dışında olduğuna kendinizi inandırın. Unutmayın, elinizden gelenleri yaptığınız sürece, yapamayacağınıza inandığınız şeyleri de aşabileceğinizi görürsünüz” dedi. Dünyanın her yerinde bu tür sınavların var olduğunu belirten Kılıç “stres ve sınav kaygısını ancak iyi çalışarak ve konuları tam öğrenerek aşabilirisiniz. Kaygı ve heyecan olması zaten gerekir ama bunun dozunu iyi ayarlamak önemli” dedi.

Sınav maratonunu geçtikten sonra, alınan puanlarla doğru tercihler yapılması gerektiğini belirten Burak Kılıç,  alınan  puanlarla nerelere girebileceğinin iyi analiz edilmesi üniversiteye girmenin son basamağı olduğunu belirtti. Öğrenciler zaman zaman konuşmacıya konu ile ilgili sorular yönelterek daha fazla bilgi edindiler.

Exit mobile version