Kartal’da çocuklar dans edecek

Yayın: 13:59 - 01.06.2010
Güncelleme: 13:59 - 01.06.2010

Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu kurdu

Kartal Belediyesi Eğitim ve Kültür alanında yaptığı çalışmalarına Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu’ndan sonra, Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu da ekledi. Belediye bünyesinde faaliyet gösterecek olan toplulukta 7-15 yaş arası çocuklar yöresel halk dansları, modern dans ve bale öğrenecek. Proje kapsamında çocukların ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar Kartal Belediyesi bünyesinde “Çocuk Halk Dansları Topluluğu”nda eğitilmesi hedefleniyor.

 

Kartal Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde müracaatların tamamlanması ile çalışmalarına başlayan Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu öğrencileri çalışmalarına başladı. Topluluğa katılan öğrenciler Yöresel Halk Dansları, modern dans ve bale dersleri olmak üzere üç branş da eğitim görecekler.

Öğrencilerin yoğun talebi ile kontenjanların kısa sürede dolduğu kayıtlar geçtiğimiz hafta son buldu. Katılarını yaptırarak Halk Dansları Topluluğu’nda eğitim alma fırsatı bulan öğrenciler ilk provalarını yaptı.  Pazartesi ve Cuma günleri Ekolojik Pazar Eğitim çadırında gerçekleştirilen provalardan sonra yapılacak seçmeler ile Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğunda yaş gruplarına göre branşlar arası düzenlemeler yapılacak.  

Halk Dansları Topluluğundaki çocuklara, Kemal Alpay tarafından halk dansları, Hayati Apaydın ve Burcu Aslan tarafından da Bale ve Modern dans eğitimleri verilecek.

Exit mobile version