Tuzla’da sokak hayvanları aşılandı

Yayın: 08:19 - 02.06.2010
Güncelleme: 08:19 - 02.06.2010

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Bölümü tarafından yürütülen “2010 Yılı Ücretsiz Kuduz Aşısı Kampanyası” kapsamında; Aydınlı, Tepeören, Mimar Sinan ve Merkez mahallelerindeki kedi ve köpekler, kuduz hastalığına karşı ücretsiz olarak aşılandı.

 

Gerekli duyurular yapıldıktan sonra Aydınlı, Tepeören ve Mimar Sinan mahalle muhtarlıkları ve Merkez Mahallesi Belediye Makine İkmal Bölümü önüne getirilen kedi ve köpekler, Tuzla Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından aşılanarak kayıt altına alındı.

 

Sahipsizlere yuva bulunuyor

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Bölümü; Aydınlı, Tepeören, Mimar Sinan ve Merkez Mahallelerinde yılda bir kez ücretsiz Kuduz Aşısı programı düzenliyor. Yıl boyunca Belediye’nin ilgili birimine getirilen kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı yapılıyor. Ayrıca toplanan başıboş hayvanlar, Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aşılanıp, kısırlaştırılıyor. Köpekler ayrıca sahiplendiriyor. Sahiplendirilemeyen başıboş hayvanların kulaklarına küpe takılıp, yeniden alındıkları ortama bırakılıyor. 

 

Exit mobile version