Sancaktepe Belediyesi’nden temizlik atağı …!

Yayın: 09:12 - 02.06.2010
Güncelleme: 09:12 - 02.06.2010

Yeni alımı gerçekleştirilen temizlik araçları ile beraber “Bahar Temizliği” kampanyası başladı.

 

 

Sancaktepe Belediyesi, “Daha Temiz Bir Sancaktepe” anlayışıyla yeni bir çalışmanın startını verdi.  Mevcut araçlarla yeni alımların gerçekleştirilmesiyle birlikte daha güçlü hala gelen temizlik ekip ve ekipmanları Sancaktepe’nin temizliği ve güzelliğini daha iyi şartlarda gerçekleştirecek. 28 Mayıs Cuma günü yeni araçların hizmete sokulması ve Bahar Temizliği  adı altında Sancaktepe Belediyesi açık oto pazarı alanında bir tören yapıldı. Yapılan törene Başkan İsmail Erdem, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve halk katıldı.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı konuşmasında belediyenin yeni geliştirdiği temizlik sistemini açıkladı. Başkan Erdem, “Tertemiz bir Sancaktepe’yi oluşturmak öncelikli işimiz olacak” diyerek, yeni araç alımları ile temizlik işlerinin daha sık ve düzenli yapılacağını belirti. Sancaktepe’de uygulanmaya başlayan çöplerin doğrudan konut ve işyerlerinden belediyenin nakil araçlarıyla transfer edilme sistemle birlikte çöpler organize bir şekilde toplanıyor. Yeni çöp toplama sistemiyle, sokak hayvanlarının ve çöp toplayıcılarının parçaladığı ve etrafa dağılan çöp yığınlarının oluşması engelleniyor.

 

Sancaktepe Bölgesindeki temizlik işlerinin taşeron firma eliyle değil, belediyenin kendi personeliyle yürütüldüğünü belirten İsmail Erdem, “ Tüm Sancaktepeliler sokağını kimin temizlediğini biliyor. Belli alanlardan sorumlu belli temizlik birimleri yer alıyor. Bu birimler 24 saat bu alanların temiz tutulmasından sorumlu olarak çalışıyor. Sokaklarda çöp birikmesi olmayacak. Çöp toplanırken etraf kirletilmeyecek” diye konuştu.

Merkez bölgelerde çöpün tümden yönetimi ve alan dışına çıkarımı ile yüzey temizliğinin sağlanması belediyenin kendi ekipleri tarafından yapılıyor.

Exit mobile version