Çöpe Ekmek Asmak

Yayın: 10:32 - 21.07.2009
Güncelleme: 10:32 - 21.07.2009

Yeni bir moda oluşuyor. “Çöp konteynırına ekmek asmak”

Hemen her mahalle ve her sokakta görülen bu modaya göre; ihtiyaç fazlası ekmek, çöpe atılmayıp, çöp konteynırına asılıyor.

 

Görüntü kirliği ve çevre sağlığını tehdit eden uygulama her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Çevrenin anlam veremediği bu uygulama da; evdeki ihtiyaç fazlası ekmek, çöp konteynırına atılmayıp, bir poşet içine konularak çöp konteynırına kulpuna bağlanıyor.

 

Hiç doymayacakmış gibi üç yerine dört ekmek alan, bayat ekmekten yeni yemek üretemeyen, din bilgisi ve görgü kurallarından yoksun bu birkaç kişi sebebiyle sokak hastalıkla karşı karşıya kalıyor. “Ekmek, nimet. Nimeti çöpe atmaksa günah,” mantığıyla hareket edenlerin etrafa saçtıkları mikrop onları hiç rahatsız etmiyor. Çöpçünün eninde sonunda o ekmeği çöpe atacak olması ise akıllarına bile gelmiyor. Çöp konteynırları birkaç defa dolup boşalmasına rağmen konteynıra bağlı olan poşet içindeki ekmek uzun bir süre konteynıra asılı olarak kalıyor. Görüntü kirliliği, pis kokuya sonra da mikrop yuvasına dönüşüyor. Özellikle yaz sıcaklarında çevreye mikrop saçan poşet, masumane bir hareketten kısa zamanda mikrop yuvasına dönüşüveriyor.

“Ben ekmeği çöpe atmam. Çöpçü atsın”  “Ben günaha girmeyim, çöpçü günaha girsin.” Mantığı ne insanlığa, ne görgü kurallarına ne de İslam’a hiç yakışmıyor.

 

Haber: M. Nazım Telli

Exit mobile version