Kâğıthane Yağlı Pehlivan Güreşleri kıran kırana geçti

Yayın: 08:16 - 07.06.2010
Güncelleme: 08:16 - 07.06.2010

Geleneksel Kâğıthane Yağlı Pehlivan Güreşleri kıran kırana geçti. Kâğıthane Belediyesi tarafından  tertip edilen yağlı güreşler Sadabad spor alanında gerçekleştirildi. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören güreşleri Kâğıthane Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Sami İlan, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılınç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkınbak, Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri ağası Seyfettin Selim, Sancaktepe Güreş ağası Hüseyin Aktaş, Grekoromen Güreş Milli takımı Teknik Direktörü Salih Bora, Grekoromen Güreş Milli Takımı eski Teknik Direktörü Necdet Uçar, bazı yöre güreş ağaları ve yaklaşık beş bin güreş sever izledi.

 

Ünlü başpehlivanlar katıldı

Recep Kara, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, Kadir Ergin, Murat Gençtürk, Bayram Ertan, Fatih Bakır, Mahmut Kavakçı, Ömer Aslantaş, Ali Rıza Kaya, Gökhan Arıcı, Güngör Ekin Ahmet Yavuz, Serhat Gökmen ve Sezgin Yüksel gibi ünlü Başpehlivanların kol bağladığı güreşlere   302 pehlivan iştirak etti.

Ali Rıza Kaya, ile zorlu  geçen bir güreş çıkaran Recep Kara, normal süre içersinde bir birlerine karşı üstünlük elde edemeyince puanlamaya geçildi. Her iki başpehlivana tanına 15 dakika süre içersinde genç rakibini iki defa bastıran Ordulu Recep Kara Kağıthane Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Başpehlivanı olurken, Ali Rıza Kaya 2. Sezgin Yüksel ve Şaban Yılmaz 3.cü oldular.

 

Bu arada yapılan ağalık artırmasını geçen yılın da ağası olan İşadamı Yusuf Yoldaş,60 bin TL ile 2011 yılının da Kâğıthane güreş ağalığını kazandı. Ağa yoldaş, ağalık kupasını Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılınç’ın elinden aldı.

FETHİ SATICI

Exit mobile version