Kartal’da, “Buğday Tanesi” filminin gösterimi yapıldı

Yayın: 15:38 - 29.12.2022
Güncelleme: 15:38 - 29.12.2022

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesinin anlatıldığı “Buğday Tanesi” filminin gösterimi Kartal’da da yapıldı.

Geliri ile “Buğday Tanesi Engelli Yaşam Merkezi” yapılacak olan “Buğday Tanesi” filmi Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gösterimi gerçekleştirildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeçoğunluğu engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleşen gösterime, çocukken başından geçen yangın sebebiyle ellerinden yaralanarak hayat mücadelesini sürdüren AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Ak Parti Kartal Meclis Üyesi Arzu Öğüt Şimşek, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve STK temsilcileri katıldı.

Serkan Bayram, “Bu film bir kişiye bile umut verdiği an, amacına ulaşmıştır”

Milletvekili Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedeflerim, engelli kardeşim sırf engelliliğinden dolayı geride kalmasın. Ben bunun acısını yaşadım. İçimde fırtınalar koptu. 15-20 yaşıma kadar ellerim cebimde dolaşıyordum. Çocukluk resimlerimde hep halim bu. Bu ne kadar acı bir tablo. Mahalle baskısından yoruldum. En son buraya ‘Sorma’ yazayım dedim ve bununla baş edemeyince ‘Yurt dışına gideyim, en azından dil bilmiyorum ne dediklerini anlamam’ diye düşündüm. Onda da vizemi reddettiler. En sonunda ‘Bütün Türkiye öğrensin bir defa, bir daha sormasın.’ dedim. Gelecek hedeflerimiz engellilerimizin engelliliğinden dolayı geride kalmaması. Engelli valimiz, büyükelçimiz, rektörümüz, başhekimimiz hepsinin olması temennimiz. Buğday Tanesi bir tanesi, milyonların sesi milyonların hikayesi”

Gösterimin sonunda “Buğday Tanesi” isimli kitabını imzalayan Serkan Bayram, filmden gelen gelirle de İstanbul’da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi kurulacağı belirtti.

Exit mobile version