SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

 Kartal’da ‘Depreme Hazırlık Çalıştayı’ Düzenlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde, 90 bine yakın insanın riskli konutlarının dönüşümünü gerçekleştiren Kartal Belediyesi, büyük İstanbul depremine karşı hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla, Kartal’da deprem riskine yönelik çalışmaların hızlanması amacıyla, ‘Depreme Hazırlık Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Başkan Gökhan Yüksel, ilçede riskli yapıların bir an önce yıkım veya güçlendirme çalışmalarıyla depreme hazır hale getirileceğini belirtti.

Kartal Belediye Başkanlığı Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan, Kentsel Dönüşüm, Plan ve Proje, İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Emlak ve İstimlak, Sivil Savunma Uzmanlığı, Basın Yayın Müdürlüğü ile Strateji Müdürlüğü yöneticileri ve personeli katıldı.

2 gün süren çalıştayın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Türkiye’yi yasa boğan depremlerde görev alan Kartal Belediyesi personeli yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerinde yaşadığı acı olaylar, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İmar, Planlama ve Deprem Yönetmelikleri Hakkında Fikir Alışverişi

Çalıştayın ikinci gününde ise, ilgili müdürlükler yaptıkları çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumlarla beraber; imar, planlama ve deprem yönetmeliklerindeki sorunlar ve yapılaması gerekenler hakkında katılımcılar tüm gün boyunca fikir alışverişinde bulundu.

“Deprem Gerçeğini Görmezden Gelemeyiz”

Çalıştayda konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırlık çalışmalarına hız verdiklerini kaydederek; “İstanbul’da, deprem dönüşümü gerçekleştiren en iyi belediyelerden biriyiz. Özellikle, deprem bölgesine gerçekleştirdiğim ziyaretlerden sonra depremin yıkıcılığını daha yakından görmüş olduk. Orada, çok kötü anlar tecrübe ettik. Şimdi, aynı riskle İstanbul’da yaşayan insanlar olarak karşı karşıyayız. Deprem gerçeği bize gösterdi ki, yerel yönetimlerde ve siyasette ülke olarak bakış açımızı değiştirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“Bilim İnsanlarıyla Temas İçindeyiz, Ciddiyetle Deprem Riskinin Üzerine Gitmek Zorundayız”

Kartal Belediyesi’nin deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde 90 bine yakın insanın riskli konutlarının dönüşümünü gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Gökhan Yüksel, “Şimdi önümüzde yeni bir süreç var. En hızlı şekilde Kartal’da riskli yapıların tespiti ile dönüşümü veya güçlendirilmesi çalışmaları var. Üniversitelerimiz ve bilim insanlarımızla olan görüşmelerimiz devam ediyor. En hızlı şekilde sonuç almak ve ciddiyetle deprem riskinin üzerine gitmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Depreme Hazırlık Çalıştayı’nın sonunda ise, heyet tarafından Kartal’da depreme hazırlık çalışmaları hakkında bir rapor hazırlanacak. Rapor aynı zamanda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e sunulacak.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]