İstanbul, Gazze ile kardeş oluyor

Yayın: 12:16 - 17.06.2010
Güncelleme: 12:16 - 17.06.2010

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul ile Gazze’nin kardeş şehir ilan edilmesini istedi. Saadet’in önergesi CHP’li bazı üyelerin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na verdikleri önerge ile İstanbul ile Gazze’nin kardeş şehir ilan edilmesini istedi.

Saadet Partisi’nin “Gazze, İstanbul ile kardeş şehir olsun” önergesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Saadet Partili üyeler Yakup Özbek, Osman Örnek, Ahmet Sadıkoğlu ve Sebahattin Yiğit, verdikleri önergede ayrıca, varsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin, İsrail şehirleriyle yaptıkları kardeş şehir anlaşmalarının iptal edilmesini de talep etti.

Saadet Partisi, daha önce de Doğu Türkistan’ın Urumçi şehri ile İstanbul’un kardeş şehir ilan edilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne önerge vermişti.

CHP’Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKTI

Saadet Partisi’nin “Gazze’nin İstanbul ile kardeş şehir olması” yönündeki önergesine, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye meclis üyelerinden bazıları karşı çıktı. CHP’li bazı üyelerin karşı çıkmasına rağmen Saadet Partisi’nin önergesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilerek Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamına gönderildi

SALDIRI NEFRETLE KINANDI

İstanbul ile Gazze’nin kardeş şehir olmasını isteyen Saadet Partisi önergesinde İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı da kınanarak şöyle denildi: “İsrail’in uluslararası sularda çoğunluğu vatandaşlarımız olan 32 ayrı ülkeden 600 civarında insani yardım gönüllüsünün de içinde bulunduğu, sadece insani yardım maksatlı olarak yol almakta olan gemilere yönelik yaptığı saldırı izahı kabil olmayan bir zulümdür. İskenderun şehitlerimize yönelen kast da keza aynı seviyede menfur bir olaydır. Her iki eylemi de şiddetle ve nefretle kınıyoruz.”

Exit mobile version