İlköğretim mezunlarına içkili restaurantta veda partisi

Yayın: 13:11 - 18.06.2010
Güncelleme: 13:11 - 18.06.2010

Evet yeğenimin ilköğretim son sınıfı bitirerek mezun olma telaşını ve mutluluğunu yaşarken veda yemeği aklımda soru işareti olarak kaldı.

Okulların tatile girmesinin yaklaşmasıyla mezun olacak olan öğrenciler için hazırlanan kep atma töreni ve veda yemekleri özenle organize edilerek gerçekleşti.

Kep atma törenini ailece heyecanla seyrettik.

Akşam düzenlenen veda yemeği beni mutlu etmek yerine düşündürdü desem daha doğru olur. Zira 14 – 15 yaşlarındaki öğrencileri okul dışında özellikle de içkili restaurant gibi mekanlarda akşam saat 19.30 da başlayıp 23.00 e kadar süren eğlenceli yemek organizasyonunu hiç tutmadım.

Çok yanlış geldi bana…

Tamam veda yemeği mönüsünde alkollü içecek yok ama alkollü içki içilen mekanda eğlenceli akşam yemeği tertiplemek çok mantıklı gelmedi bana. Çünkü alkollü ortamda bulunmak teşvik eder, kullanım riskini artırır, tetikler. Hatta öğretmenlerle konuşmalıyım bu durumu diye düşünürken, Zaman gazetesinde 12 Haziran Pazar günü yayınlanan bir haber tam da benim bu tedirginliğimi çözüm niteliğinde bir açıklamaya yer vermişti.

Mezuniyet törenleri okul dışında yapılamayacak

Mili Eğitim Bakanlığı nezdinde tüm müdürlüklerde bu konuda tedbir alma yoluna gitmiş çokta yerinde bir karar fakat biraz geç kalmışlar.

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version