SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aydos Ormanı’nda 100. Yıl Temizlik Seferberliği 

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) ile bir ilaç firmasının çalışanlarının işbirliğiyle Cumhuriyet’in ilanın 100. Yılı kutlamaları kapsamında Aydos Ormanı’nda çevre temizliği gerçekleştirildi.

28 Ekim Cumartesi günü Aydos Ormanı eski poligon mevkiinde düzenlenen etkinlikte, ormana gelişigüzel atılan; metal, pet şişe, plastik, cam ve kâğıt gibi geri dönüştürülebilir malzemeler toplandı.

Etkinliğe Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars da katılarak gönüllülere bilgi verdi. Etkinlik sonunda onlarca torba atık toplandı ve Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri dönüştürülmek üzere alındı.

Etkinlikte piknikçilerin ve alkol kullananların bıraktıkları çöpleri toplayan çevre gönüllüleri; metal, cam, plastik ve kâğıt gibi atıkları Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ederek geri dönüşüme kazandırdı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars, etkinliğe katılanlara kısa bir konuşma yaparak her yıl belirli aralıklarla Aydos Ormanı’nda temizlik organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti ve şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken müdürlük olarak farkındalık yaratacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Burada ÇEVKO ve bir ilaç firmasının çalışanları, Cumartesi olmasına ve güzel havaya rağmen gönüllü olarak çevre temizliğine katkıda bulundu.

Hep birlikte Cumhuriyetimizi böyle kutlamak istedik. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çevre ve doğa ile ilgili çok güzel bir sözü bulunmaktadır. “Tabiata saygı, aklın vicdanıdır ” der Atatürk. Biz de bu sözü kendimize rehber ediniyoruz. Burada sadece piknikçilerin arkalarında bıraktıkları çöpleri toplamıyoruz, özellikle geri dönüşüm atıklarına da vurgu yapıyoruz. Çünkü doğada organik atıklar, kompost haline geliyor. Ancak; plastik, cam, naylon poşet, kâğıt, karton gibi geri dönüşüm atıklarının doğada kaybolması uzun yıllar alıyor.

Burada temizliğe katılarak doğayı koruyan herkese katkılarından dolayı müdürlüğümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına teşekkür ediyorum.”

Ellerinde geri dönüştürülmüş poşetler ve eldivenler ile ormana dalan gönüllüler, özellikle şişelerden oluşan onlarca atık torbası ile geri döndü. Etkinlikte yaklaşık 30 büyük torbadan oluşan atık malzemeler, geri dönüşüme kazandırıldı.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Mayıs 2024
Duman’ın “Erzurum’a Selam Söyle’nin ardından, “Kars’a Selam Söyle” kitabı yayınlandı

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Erzurumlu Prof. Dr. Halûk Harun Duman, Erzurum’u konu alan iki kitapla birlikte bir de Kars’ı konu alan yeni bir kitap yayımladı. Kitaplar hakkında değerlendirme yapan Duman, “Çok zengin anılar ve tarihsel bilgiler içeren kitaplar her iki şehrin 1960-1985 yıllarına ışık tutan ilginç bilgilerden oluşuyor. Adeta şehrin gizli tarihi sayılabilecek kitaplarla hiç […]

Genel
20 Mayıs 2024
Şaban Ataş cinayetinde yeni gelişme! Tutuklanan Emine Karabulut’un sözleri herkesi şoke etti

Muğla’da 53 gündür kayıp olan Şaban Ataş’ın, eski eşi Emine Karabulut’un sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Müge Anlı canlı yayında, cinayeti aydınlatırken Karabulut’un şoke edici sözlerini paylaştı. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 22 Mart’ta kaybolan 3 çocuk babası Şaban Ataş’ın, korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında çözülen olayda, Ataş’ın eski […]

Genel
20 Mayıs 2024
Mardin Basın Çalıştayı’nda Gazeteciliğin Olumsuz Etkilendiği Sebepler Konuşuldu

Gazeteciler, yeni başlattıkları Basın Platformu hareketiyle Mardin’de bir çalıştay düzenlediler. Mardin Yay Grand Oteli’de gerçekleşen Basın Platformu 2. Çalıştayı, Mardinli gazetecilerinde yer aldığı toplantıda, önemli sorunların masaya yatırılmasına ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan gazeteciler, gelişen teknoloji, ekonomik sıkıntılar ve sosyal medya etkisi gibi konuların basılı gazeteciliği nasıl etkilediğini derinlemesine ele aldılar. TEKNOLOJİ VE TÜKETİM ALIŞKANLIĞI […]

Genel
20 Mayıs 2024
20-24 Mayıs haftası hava durumu belli oldu! Bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. 20-24 Mayıs haftası hava durumu il il belli oldu. Son dakika haberi… Meteoroloji’den 20-24 Mayıs haftası hava durumu tahminleri açıklandı. İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer illerde yağış var mı, hava sıcaklıkları düşecek mi yoksa yükselecek mi belli oldu. Peki bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji il il […]