SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzla Kent Konseyi’nin Yeni Yönetimi Belirlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince, belediyenin sorumluluk alanı içerisindeki hususlarda, halkın sorunlarını tespit etmek ve çözüm sürecine tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarını sağlayarak, yerel yönetime yol gösterici ve kentin ufkunu açıcı projeler üretilmesini sağlamak amacıyla kurulan Tuzla Kent Konseyi’nin yeni yönetimi belirlendi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Tuzla’da daha katılımcı bir demokratik yönetim modelini uygulamak istediklerini belirtti. Başkan Yazıcı, “Bunun için daha örgütlü bir toplum modeli oluşturmalıyız. Halkın daha örgütlü bir biçimde yönetim sürecine katılımıyla sorunlar daha hızlı çözülür” dedi.

Tuzla Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı bir selamlama konuşması yaptı.

Başkan Yazıcı: Demokrasiyi Halk Şekillendirir

Demokrasilerde asıl hedefin, merkezi ve yerel yönetimlerde, katılımcı, demokratik bir yapının oluşturulması olduğunu vurgulayan Başkan Dr. Şadi Yazıcı, şunları söyledi:

“Çünkü katılımcı demokratik parlamenter sistemin en ideal şekli, tüm bireylerin, her katmanın yer aldığı bir demokrasidir. Demokrasi, halkın istek ve taleplerine göre şekillendiği sürece en ideal şeklini alacaktır. Günümüzde artık, totaliter ve otoriter yönetimler değil bireye dayalı, bireyin katılım sürecinin içinde olduğu demokratik yöntemler bütün dünyada yükselen değer olarak benimseniyor. Bu bağlamda, bireye hizmet etmek amacını taşıyan demokraside hedef, insanın, kişinin mutluluğu olduğuna göre, demokrasilerde katılımı daha fazla artırmak, vatandaşların demokratik sürece katılımını seçim sandıklarından sonra da sürdürmesinin sağlanması gerekiyor.”

Örgütlü Bir Toplum Modeli Oluşturmalıyız

Tuzla Kent Konseyi ile katılımcı bir demokrasiyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, halkın yaşadığı sorunların çözümünde, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Başkan Yazıcı, “İsviçre’de 6 milyon nüfus var ama sivil toplum kuruluşlarına kayıtlı 36 milyon insan var. Bir kişi 6 ayrı sivil toplum kuruluşuna üye olmuş. Sivil toplum kuruluşları, örgütlü toplum ve gelişmiş demokrasinin alt yapısını oluşturmaktadırlar. Biz de, böyle bir örgütlü toplum modeli oluşturmalıyız. Örgütlenmede zorlanan halkı, Kent Konseyi gibi yapılanmalarla, yönetim sürecine daha örgütlü bir biçimde katmalıyız.  Kent Konseyi’ne katılım, hem insanlık hem de vatandaşlık görevidir” dedi.

Kaymakam Heybet: Kent Konseyi Yerel Yöneticilere Işık Tutmalı

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de, yaptığı konuşmada, Kent Konseyi’nin,  yerel yönetimin öncülüğünde, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğiyle, sorunların çözümü ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına yönelik bir formül olduğunu söyledi. Kent Konseyi’nin Türkiye’de, kamu literatürüne yeni giren bir kavram olduğunu ancak devlet geleneğinde ortak çözüm arayışına yönelik kültürün zaten mevcut olduğunu belirten Mümin Heybet, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birleşik aklın, doğruyu bulmada bireysel akıldan çok daha isabetli ve hedefi tespitte çok daha yerinde olduğunu biliyoruz. Yöneticileri zorlayacak mekanizmalar, Kent Konseyi, Çocuk ve Kadın Konseyi gibi mekanizmalardır. Kent Konseyi’nin, yasal çerçevede kurulmuş olmasının dışında, işlevsel hale getirilmesi önemlidir. Çalışma gruplarının fonksiyonel çalışması ve yerel yöneticilere sağlıklı verilerle ışık tutan, iyi işleyen bir mekanizma kurulması sağlanmalıdır.”

Tuzla’yı Birlikte Yönetmeliyiz

Tuzla’yı birlikte yönetmeyi başarmaları gerektiğini belirten Kaymakam Mümin Heybet “Bu konuda Belediye Başkanımızı ve onun yönetimini çok istekli ve samimi buluyorum. Aynı içtenlikle biz de bu sürece katkıda bulunmaya hazırız. Tüm siyasi partileriyle, tüm sivil toplum kurumlarıyla, Tuzla kamuoyunu bu konuda yöneticilerine katkıda bulunmaya, yön vermeye, yol göstermeye ve talepte bulunmaya çağırıyorum. İnsanlığın bugüne kadar bulduğu en güzel yönetim modeline, insan onuruna da en uygun model olan katılımcı demokrasiyi kendi ölçeğimizde başarırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Muzaffer Aytemur Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Toplantıda daha sonra, Tuzla Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Yıldız ve CHP Grup Başkanvekili Hasan Uzunyayla’nın verdiği ortak yazılı önerge üzerine, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, oybirliğiyle Divan Başkanı seçildi. Tuzla Belediyesi Meclis üyeleri Arzu Öğüt Şimşek ile Gülnaz Çabuk ise Divan Başkanlığı katip üyeliklerine seçildiler.

Daha sonra seçimlere geçildi. Yazılı önerge üzerine, Tuzla Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Muzaffer Aytemur, oybirliğiyle, Tuzla Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yürütme Kurulu üyeliklerine ise Dr. Fatma Kuzkaya (Sağlık Grup Başkanı), İsa Cengiz (Tuzla Engelliler Derneği), Okyay Biçer (Kızılay Başkanı), Ziya Gökalp (GESAD), Derya Bacacı (Belediye Meclis Üyesi), Hübriye İnal (Belediye Meclis Üyesi) ve Şerif Ülkar (Muhtar) oybirliğiyle seçildiler. Yürütme Kurulu’nun yedek üyeleri ise Ahmet Çabuk (Tuzlaspor Kulübü), Muharrem Kaya (Sivil Savunma Müdürü), Cafer Kaya (Afet Gönüllüleri) ve Caner Kaplaner’den (işadamı) oluştu.

Tuzla Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurul toplantısında ayrıca, Çevre Koruma-Sağlık, Gençlik-Eğitim-Spor-Kültür ve Sanat, Turizm-Sanayi-Ticaret ve Denizciliği Geliştirme, Sosyal-Toplumsal Dayanışma, İnsan Hakları ve Tüketici ile Kadın-Çocuk ve Aile Çalışma Grupları’nın yeni üyeleri de belirlendi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]