Hastanelere grip başvuruları rekor kırıyor

Yayın: 13:54 - 22.12.2023
Güncelleme: 13:54 - 22.12.2023

Türkiye’de acil servislere başvuru sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle grip vakalarında büyük bir patlama yaşandığı öğrenildi. Sadece İstanbul Çam ve Sakura Hastanesinin acil servisine günlük başvuru yapan hasta sayısının 3 bine yakın olduğu bildirildi. Başvuru yapan hastaların ise %70’ini grip olduğu anlaşıldı. Özellikle son 2 haftada Korona virüs vakaları çıkışa geçti.

KIŞ AYLARI İLE BİRLİKTE GRİP VAKALARI ARTTI

Türkiye’de Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar daha çok Kapalı mekanlarda vakit geçiriyor. Ayrıca okulların da açık olması ile beraber Üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile hastaneye başvuru sayısı her geçen gün artıyor.

Son dönemlerde grip vakalarında deyim yerindeyse bir patlama yaşanıyor. İstanbul’da sadece Çam ve Sakura Hastanesi’nin acil servisine her gün 3 bine yakın hasta Üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuruyor. Yapılan açıklamaya göre başvurulardan %70’i ise grip. Ancak Uzmanlar son 2 hafta içinde koronavirüs vakalarında da artış olduğunu belirtti.

Uzmanlar, özellikle riskli grupların tedbirli olmalarını istedi. Kalp ve diyabet hastaları, 65 yaş üstü kişiler, akciğer hastaları ve kanser tedavisi görenler riskli grupta yer alıyor. Bu nedenle Uzmanlar bu vatandaşlara karşı hem grip vakaları için hem de koronavirüs için tedbirli olmaları çağrısında bulunuyor.

kader gun
Exit mobile version