Kartal sele ve fırtınaya teslim oldu

Yayın: 13:52 - 20.07.2010
Güncelleme: 13:52 - 20.07.2010

Saat 12 .30 sıralarında başlayan sağanak yağış ve fırtına Kartal’da etkili oldu. Şiddetli fırtınadan etkilenen çok sayıda kır kahvelerinin  tenteleri şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu.Bu arada şiddetini arttıran sağanak yağmur Kartal’ın bazı semtlerinde ve mahallelerinde etkili olduğu öğrenildi. Öğle saatinde başlayan ve 45 dakika devam eder sağanak şeklinde ki yağmur ve fırtına maddi zarara sebep oldu.

Tenteler uçtu, alt geçidi su bastı

Birden bire bastıran sağanak yağmur ve fırtına sonuncunda meydana gelen sel baskınında bazı yollar sel sularının istilasına uğradı. Bu arada lagarların tıkanması sonuncunda lağım suları, Yasin Ağa alt geçidini bastı. Yaklaşık yarım saat yayaların kullanılımına kapalı kalan alt geçitteki lağım suları Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri’nce yapılan müdahale sonuncunda su motoru çalıştırılarak lağım suları boşaltıldı ve geçit yaya trafiğine açıldı.

 Bu arada Neyzen Teflik heykeli ve BİM Marketin yakınlarında biriken sel ve lağım suları kısa süre yayalara kapalı kaldı. Bazı yayalar ayakkabılarını çıkararak karşı tarafa geçtikleri görüldü. Şiddetli fırtınadan etkilenen simitçi arabalarının çatıları uçtu, arabaların camları kırılırken simitler etrafa saçıldı. Kartal Belediyesi’nce  sahildeki  çay bahçelerinin yakınında kurulan festival çadırlarının bir kısmı fırtına sonuncunda yıkıldı.

 Büyük bir şans eseri yaralanmanın meydana gelmediği sel baskınında araçlar zorlukla ilerleyebildi. Bu arada İtfaiye ye iki su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi.

FETHİ SATICI

Exit mobile version