Kartal’da siyasi parti ilçe teşkilatları ne durumda?

Yayın: 12:43 - 23.07.2010
Güncelleme: 12:43 - 23.07.2010

Son seçimlerde Kartal’da belediye başkanlığını kazanan CHP’ye huzur bir türlü uğramıyor. Üç dönem CHP Kartal ilçe başkanlığı yapan Yüksel Çiftçi yönetimine belediye başkanlığı kazanmak nasip oldu ama kazanıldığına hiç mi hiç sevinemediler. Çünkü seçim sonrası Belediye Başkanı seçilen Dr. Altınok Öz, ilçe yönetimine öyle bir tavır koydu ki karşı cephe oldular. Hatta Yüksel Çiftçi istenmeyen adam ilan edildiği konuşuluyordu.

Bu durum Yüksel Çiftçi’nin istifası veya görevden alınması ile son buldu. İyi mi oldu kimin için iyi oldu bilemem ama ilçe ve belediye tek vücut olarak Kartal’ın menfaati için çalışmaları gerekirken mevcut enerjilerini gereksiz alanlara harcamalarının millete hiçbir faydasının olmadığını düşünüyorum.

Çiftçi’nin yerine gelecek olan yeni yönetim huzur getirir diye düşünülürken, gelişmeler beklendiği gibi olmadı. Çiftçi yönetimini beğenmeyip istifa ettirilmesine sebep olanların beklediği isim ilçe başkanlığına atanmayınca çarşı pazar bir anda karıştı.

İlçe başkanlığına yeni atanan Haydar Oğuz’u desteklediği –  tavsiye ettiği bilinen Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Haydar Süslü ( siyasete bulaştın ) gerekçesiyle görevden alındı.

Peki şimdi görünen tablo nasıl? Bence değişen bir şey yok Belediye Başkanı ile ilçe teşkilatı yine ters köşedeler.

Ak Partide ise toparlanma gayreti görülmektedir. İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız seçim kaybetmiş olmasına rağmen mevcut ilçe başkanları içerisinde görevinin başında olan en tecrübeli ilçe başkanı. Teşkilatını kısa zamanda toparlayıp, Erkan Yolaç’ın EVET – HAYIR yarışmasına benzettiğim referandumda da başarı yakalarsa genel seçimlere en avantajlı hazırlanmış bir ilçe teşkilatı olacaktır.

MHP Kartal teşkilatında ise önceki başkan Şenol Yondemir’in yakaladığı başarıyı Cemal Demiray koruyabilecek mi? Parti içinde bu tereddüt yaşanırken Cemal Demiray Başkan parti içi kırgınlıkların önüne geçip teşkilatı güçlendirmeye çalışması gerekir. MHP olarak daha fazla aktiviteler yapılması gereklidir.

Saadet Partisi Kartal ilçe huzurlu bir teşkilat. Yeni ilçe başkanı seçilen İsmail Kızılgöz siyaseten tecrübeli sevilen sayılan ilkeli bir insan. Saadet Partisi tabanın ve genel merkezin benimsediği Kartal’da da geçmiş dönemde ciddi başarısı olan Kızılgöz ve yönetimi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un da toplum üzerinde estirdiği olumlu havanın etkisiyle ciddi bir toparlanma ve güçlenme gözlenmektedir.

Diğer partilerin durumu ise seçim barajı düşünüldüğünde demokrasi gereği ne ise o olmalıdır. Rüzgarın etkisi, zaman, lider gibi faktörlere ve büyük partilerin kan kaybetmesiyle orantılı etkenlere bağlı bekleyiş içindeler.

Kenan Gülerci

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version