SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da siyasi parti ilçe teşkilatları ne durumda?

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal’da siyasi parti ilçe teşkilatları ne durumda?

Son seçimlerde Kartal’da belediye başkanlığını kazanan CHP’ye huzur bir türlü uğramıyor. Üç dönem CHP Kartal ilçe başkanlığı yapan Yüksel Çiftçi yönetimine belediye başkanlığı kazanmak nasip oldu ama kazanıldığına hiç mi hiç sevinemediler. Çünkü seçim sonrası Belediye Başkanı seçilen Dr. Altınok Öz, ilçe yönetimine öyle bir tavır koydu ki karşı cephe oldular. Hatta Yüksel Çiftçi istenmeyen adam ilan edildiği konuşuluyordu.

Bu durum Yüksel Çiftçi’nin istifası veya görevden alınması ile son buldu. İyi mi oldu kimin için iyi oldu bilemem ama ilçe ve belediye tek vücut olarak Kartal’ın menfaati için çalışmaları gerekirken mevcut enerjilerini gereksiz alanlara harcamalarının millete hiçbir faydasının olmadığını düşünüyorum.

Çiftçi’nin yerine gelecek olan yeni yönetim huzur getirir diye düşünülürken, gelişmeler beklendiği gibi olmadı. Çiftçi yönetimini beğenmeyip istifa ettirilmesine sebep olanların beklediği isim ilçe başkanlığına atanmayınca çarşı pazar bir anda karıştı.

İlçe başkanlığına yeni atanan Haydar Oğuz’u desteklediği –  tavsiye ettiği bilinen Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Haydar Süslü ( siyasete bulaştın ) gerekçesiyle görevden alındı.

Peki şimdi görünen tablo nasıl? Bence değişen bir şey yok Belediye Başkanı ile ilçe teşkilatı yine ters köşedeler.

Ak Partide ise toparlanma gayreti görülmektedir. İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız seçim kaybetmiş olmasına rağmen mevcut ilçe başkanları içerisinde görevinin başında olan en tecrübeli ilçe başkanı. Teşkilatını kısa zamanda toparlayıp, Erkan Yolaç’ın EVET – HAYIR yarışmasına benzettiğim referandumda da başarı yakalarsa genel seçimlere en avantajlı hazırlanmış bir ilçe teşkilatı olacaktır.

MHP Kartal teşkilatında ise önceki başkan Şenol Yondemir’in yakaladığı başarıyı Cemal Demiray koruyabilecek mi? Parti içinde bu tereddüt yaşanırken Cemal Demiray Başkan parti içi kırgınlıkların önüne geçip teşkilatı güçlendirmeye çalışması gerekir. MHP olarak daha fazla aktiviteler yapılması gereklidir.

Saadet Partisi Kartal ilçe huzurlu bir teşkilat. Yeni ilçe başkanı seçilen İsmail Kızılgöz siyaseten tecrübeli sevilen sayılan ilkeli bir insan. Saadet Partisi tabanın ve genel merkezin benimsediği Kartal’da da geçmiş dönemde ciddi başarısı olan Kızılgöz ve yönetimi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un da toplum üzerinde estirdiği olumlu havanın etkisiyle ciddi bir toparlanma ve güçlenme gözlenmektedir.

Diğer partilerin durumu ise seçim barajı düşünüldüğünde demokrasi gereği ne ise o olmalıdır. Rüzgarın etkisi, zaman, lider gibi faktörlere ve büyük partilerin kan kaybetmesiyle orantılı etkenlere bağlı bekleyiş içindeler.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]