Tuzla Belediyesi Çocukların Yaz Eğlencesi

Yayın: 11:46 - 30.07.2010
Güncelleme: 11:46 - 30.07.2010
uzla Belediyesi, “Yaz Spor Okulları” kapsamında ilçedeki çocukların yüzme öğrenmesi amacıyla üç farklı bölgede portatif yüzme havuzu kurdu. Hijyen şartlarına uygun modern havuzlarda uzman eğitimciler yaz boyunca çocuklara temel yüzme dersleri veriyor. Yaz spor eğitimine gelen çocuklar yüzme dersleri sonrasında planeteryum alanında gökyüzünü keşfediyor. 
5-14 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen “Yaz Yüzme Okulu” yüzme kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Üç eğitmenin olduğu havuzlarda çocuklar hem yazın sıcağında mahallesinde serinliyor, hem de yüzme eğitimi alarak yaz tatilini dolu dolu geçiriyor. Şifa Mahallesi, Aydınlı Mahallesi ve Aydıntepe Mahallesinde kurulan portatif havuzlarda aynı zamanda Masa tenisi ve satranç eğitimi de alan çocuklar, şişme oyun parkında keyifli saatler geçiriyor. Ayrıca Yaz Yüzme Okullarında engelli çocuklar için iki yüzme havuzu da bulunmakta.
Tuzlanın E5 altı ve E5 üstü olarak ikiye ayrıldığını, E5 üstünde oturan vatandaşların denizden uzak olduğunu dile getiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yüzme bilmeyen çocukların yüzme öğrenebilmeleri için portatif havuzları devreye soktuklarını söyledi. Çocukların hijyen şartlarda konularında uzman eğitimcilerden ders aldıklarını belirten Yazıcı, eğitim ve sağlığa büyük önem verdiklerini ve gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için imkanlarını seferber ettiklerini anlattı. 
ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNÜ KEŞFEDİYOR
Avrupa’nın birçok ülkesinde yaygın hale gelen planeteryum (Keşif Küresi) Türkiye’de ilk kez Yaz Yüzme Okullarında Tuzla’da hizmete girdi. Yüzme havuzuna gelen çocuklar yüzme derslerinin ardından planeteryum’larla gökyüzünü keşfediyor. Planeteryum’lar sayesinde çocukların, uzayın gizemini, ay ve dünyanın güneş hareketlerine göre konumlarını çıplak gözle izleme imkanı sağlayacağını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Planeteryum’ların ramazan ayında farklı bir konseptte kurulacağını belirtti. Katılımın yoğun olduğu planeteryum’lar, Ramazan ayında devam edecek.
Exit mobile version