SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

13 İl İçin Meteorolojiden KIRMIZI ALARM: Kar, Fırtına ve Kuvvetli Yağış

Yayınlanma:
ABONE OL

Meteorolojiden 13 il için kırmızı alarm verildi. sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller haberimizde…

Türkiye genelinde hava durumu uyarıları devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 il için kırmızı alarm verdi. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası, Karadeniz ve Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar, kar ve fırtına getirecek.

HAFTA SONUNA DİKKAT: SOĞUK HAVA DALGASI ETKİLİ OLACAK

MGM’nin son değerlendirmelerine göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Özellikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege dışında, Türkiye’nin genelinde yağışların görülmesi öngörülüyor. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkili olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Rize, Erzurum, Ağrı ve Diyarbakır’ın doğusu başta olmak üzere, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Elazığ’ın doğusu ve Muş’un güneybatısında yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hakkari ve Şırnak’ın doğusu ile Van’ın güneyinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması önem taşıyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA

MGM’nin raporuna göre, hava sıcaklıkları batı kesimler ile Doğu Karadeniz’de 4 ila 6 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın doğu kesimlerde güneyli, batıda ise kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor.

İLLER İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARILAR

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli ve Batman için sarı kodlu; Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak için ise turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAFTA SONUNDAN İTİBAREN SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteorolojinin 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren batıdan başlayarak artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bekleniyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Dragos Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 164 Vatandaş Ücretsiz Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi tarafından hizmete açılan Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi’nde kano ve kürek sporları alanlarında her ay toplam 164 kursiyer ücretsiz bir şekilde teorik ve pratik eğitim almaya başladı. Kürek sporu için 12, kano sporu için ise 16 yaş üstü bireylerin başvurabildiği eğitimler, haftanın 6 günü denizde devam edecek. Her kursiyerin haftanın 2 günü […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli hastalıklarla mücadele eden […]

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

Genel
08 Mayıs 2024
Sezon başladı! Keneleri evinizden uzak tutan 4 çiçek bahçenizde olsun

Yaz aylarının gelmesi ile kene sezonu da başladı. Peki keneleri kendinizden ve evinizden uzak tutmanın yolları neler? Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Korkulu Rüya keneler de kendini göstermeye başladı. Son yıllarda kene kaynaklı ölümler giderek artarken kendileri Kendinizden ve evinizden uzak tutmanın bazı doğal yolları var. Özellikle kene gibi zararlı canlılardan korunmak için bahçenize ekmeniz […]