Yargıtay bugün yeni başkanını seçecek

Yayın: 05:59 - 25.03.2024
Güncelleme: 05:59 - 25.03.2024

#image_title

Yargıtay’da yeni başkan için sandık başına gidiliyor! Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle, Yargıtay Başkanlığı için seçim heyecanı yaşanıyor.

24 Mart 2020 tarihinde Yargıtay Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Akarca’nın 4 yıllık dönemi bugün itibariyle doluyor. Bu önemli günde, Yüksek Mahkeme’nin yeni dönemdeki başkanını belirlemek üzere 348 Yargıtay üyesi oy kullanacak. Başkanlık yarışında, mevcut Başkan Akarca da dahil olmak üzere, tüm Yargıtay üyeleri aday olabiliyor. Seçilebilmek için adayların, 348 üyenin salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Gerekli çoğunluğun sağlanamaması durumunda seçimler sürdürülecek. İlk dört ve beşinci oylamada salt çoğunluk elde edilemezse, adaylık için yeniden başvuru süreci işletilecek ve seçimler tekrarlanacak. Bu turda, üye tam sayısının çoğunluğunun katılımı şartı aranacak.

BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Başkan adayları arasında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ve Yargıtay 1. Başkanvekili ile Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak bulunuyor. Oylama işlemi sabah saat 08.00 itibariyle başlayacak ve Yargıtay’ın yeni başkanı belirlenecek.

kader gun
Exit mobile version