TBMM’den Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Tarih Verildi

Yayın: 17:00 - 26.03.2024
Güncelleme: 17:00 - 26.03.2024

Emeklilik yolunda dev adım. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları için TBMM onayı çıktı. İşte son dakika gelişmesinin detayları…

TBMM, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yüzünü güldüren bir karara imza attı. Artık bu süreler, emeklilik hesaplamalarında değerlendirilecek. Geçtiğimiz yıl kabul edilen EYT düzenlemesi ile birlikte staj ve çıraklık mağdurları kapsam dışında kalmıştı nokta yaklaşık 250.000 kişi mağdur olurken son dönemlerde bu yönde hükümete yoğun bir karı bulunuyordu. Nihayet staj ve çıraklık mağdurları için beklenen düzenleme uyarısı geldi. Erken emeklilik artık onlar için de geliyor. Yeni gelişime son dakika olarak duyuruldu. TBMM onayı ile staj ve çıraklık mağdurlarına yeni müjdenin detayları haberimizde…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), staj ve çıraklık sigortası mağdurlarını sevindirecek önemli bir kararı onayladı. Uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan ve emeklilik hesaplamalarında staj ile çıraklık sürelerinin dikkate alınmaması nedeniyle mağdur olan binlerce vatandaş için yeni bir umut doğdu.

EYT KAPSAMINDA YENİ GELİŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hayata geçirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, pek çok vatandaşa erken emeklilik imkanı sunarken, staj ve çıraklık sürelerinin bu hesaplamalardan dışarıda bırakılması eleştirilere neden olmuştu. TBMM’nin bu konudaki onayı ile artık söz konusu süreler emeklilik hesaplamalarında yer alacak.

MAĞDURLAR NE BEKLİYOR?

Yeni düzenleme, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yıllardır dile getirdiği mağduriyetin giderilmesi adına atılan büyük bir adım olarak görülüyor. Şimdi gözler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı açıklamalara çevrildi. Mağdurlar, erken emeklilik haklarına ne zaman kavuşacakları konusunda net bilgilere ulaşmayı umuyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA SON DAKİKA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesine ilişkin yapacağı resmi açıklamalar, mağdurlar için büyük bir önem taşıyor. Bu açıklamanın, konuya dair tüm soru işaretlerini giderecek ve mağdurların hak ettikleri emeklilik imkanına kavuşmalarını sağlayacak detayları içermesi bekleniyor.

TBMM’nin bu onayı, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının uzun süredir beklediği müjdeli haberi getirdi. Bu karar, mağdurlar için emeklilik yolunda önemli bir adım olup, gelecek açısından umut verici bir gelişme olarak karşılanıyor. İlgili tüm vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı duyuruları dikkatle takip ediyor.

Merve Aydın
Exit mobile version