Kredi faizleri yüzde 5 üstüne fırladı! En düşük faizle kredi fırsatı için o bankada SON 3 GÜN!

Yayın: 13:45 - 29.03.2024
Güncelleme: 13:45 - 29.03.2024

#image_title

En düşük faizli ihtiyaç kredisi araştıran vatandaşlar için en uygun kredi faiz oranı o bankada. En düşük faizli ihtiyaç kredisi başvurusu içinse son 3 gün kaldı. Kredi faiz oranları yüzde 5 üstüne fırlarken son fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar bakmalı. İşte en düşük faizli ihtiyaç kredisi veren banka ve detayları…

Vatandaşlar nakit problemi yaşamaları halinde, ortaya çıkan ani ihtiyaçlarda, maaş hesaplamasında dahil edilmeyen harcamalarda ihtiyaç kredilerine başvuruyor. Son yıllarda kredi ve kredi kartı harcamalarındaki büyük artış nedeniyle TCMB ve Ekonomi Bakanlığı bazı çalışmalar yürüttü. Devam eden çalışmaların yanı sıra kredi ve kredi kartı faiz oranları yüzde 5 üstüne fırladı. Çeşitli konularda maaşın yetmemesi ya da bir anda toplu nakit ödeme yapılması pek mümkün olmuyor. Vatandaşlar da bu nedenle hala en düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki, en düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar hangileri? En düşük faizli ihtiyaç kredisi oranı ne kadar? En düşük faizli ihtiyaç kredisi veren banka hangisi? İşte en düşük faizli ihtiyaç kredisi veren banka…

BANKALAR KREDİ FAİZ ORANLARINI GÜNCELLEDİ

Ülkemizdeki alım gücünün düşüşü ve çeşitli faktörlerin de etkisiyle vatandaşlar birçok harcama için mecburen kredi kartı ve kredileri değerlendirmeye başladı. Bu da son bir yılda vatandaşların borçlarını yüzde 140 katladı. Vatandaşların nakit problemlerini anında çözmek için tercih ettiği kredi ve kredi kartlarına düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı ile TCMB (Türkiye Büyük Millet Meclisi) çeşitli düzenlemeler ile ekonomide dengeleme üzerinde çalışıyor. Bu da vatandaşlar için özellikle ani nakit ihtiyacında başvurduğu kredi faiz oranlarını etkiledi.

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Kredi faiz oranları daha birkaç hafta önceye kadar yüzde 3 civarında bulunabiliyorken şu anda yüzde 5 altında faiz oranı bulmak mümkün olmuyor. Özellikle yüksek limit ve fazla vadeli ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar yüzde 5 altında kredi arıyor. Faiz oranları bankalar tarafından düzenlenmeye devam ederken bir banka ise yüzde 5 altında sunduğu düşük faizli ihtiyaç kredisini 31 Mart 2024’e kadar başvuruya açık tutuyor.

EN DÜŞÜK FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKA

En düşük faizli ihtiyaç kredisi veren banka CEPTETEB olarak ön plana çıkıyor. Müşterilerine yalnızca yüzde 4,29 faiz oranı sunan CEPTETEB en düşük faizli krediyi veriyor. Örneğin 50 bin TL çekmek isteyen müşterilerin vade sayısını 12 olarak belirlemesi halinde yüzde 4,29 faiz oranıyla aylık ödeme miktarı 5 bin 826 lira 33 kuruş olarak yapılıyor. Yüzde 4,29 faiz oranıyla 50 bin TL’nin toplam geri ödeme tutarı ise 70 bin 203 lira 46 kuruş olarak sağlanıyor.

ahmet keskin
Exit mobile version