Beykoz’daki Seçim İtirazlarına Red

Yayın: 06:31 - 03.04.2024
Güncelleme: 06:31 - 03.04.2024

#image_title

31 Mart seçimlerinin ardından itiraz süreci devam ediyor. AK Parti’nin Beykoz’da yaptığı itirazlar içe seçim kurulu tarafından reddedildi.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’nin 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yönelik itirazlarını reddetti. AK Parti’nin, kullanılan oyların ve geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması talebine yönelik yapılan itirazlar kurul tarafından değerlendirildi.

DETAYLAR VE SÜREÇ

AK Parti’nin itirazları, Beykoz’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından ilçedeki tüm oyların ve geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması yönünde talep edilmişti. Ancak İlçe Seçim Kurulu, bu talepleri reddetti.

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sürecin sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa ilçesinde de yaşandığını ve her iki ilçede gerçekleşen süreçlerin dikkatle takip edildiğini belirtti.

SÜKUNET ÇAĞRISI

Özgür Çelik, süreç boyunca herkesi sükunete davet etti. Partililerin ve vatandaşların provokasyonlara kapılmadan, sakin bir şekilde süreci takip etmelerini istedi. Aynı zamanda, bazı CHP’li grupların Beykoz İlçe Seçim Kurulu önünde nöbet tutmaya devam edeceğini, ancak vatandaşların evlerine dönmeleri yönünde çağrı yaptı.

Merve Aydın
Exit mobile version