Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Yayın: 11:22 - 16.04.2024
Güncelleme: 11:22 - 16.04.2024

#image_title

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu.

Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi alanlarda yayılıyor.

UGANDA’DA KIRMIZI GÖZ HASTALIĞINDA ARTIŞ

Uganda’da son üç hafta içerisinde “kırmızı göz” olarak bilinen konjonktivit hastalığına yakalanan kişi sayısında ciddi bir artış gözlemlendi. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, vaka sayısı 954’ten 7,596’ya yükseldi. Hastalığın hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi toplu alanlarda daha sık görüldüğü belirtildi.

ENFEKSİYONUN YOĞUNLAŞTIĞI BÖLGELER

Hastalık özellikle Kampala, Arua, Mbale ve Kagadi bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. Sağlık yetkilileri, fabrika, çarşı, pazar ve plazalar gibi yoğun nüfuslu şehir merkezlerinde hastalığın daha hızlı yayıldığına dikkat çekti.

ÖNLEMLER VE TAVSİYELER

Sağlık uzmanları, “kırmızı göz” hastalığına yakalanan kişilere siyah gözlük takmalarını ve kişisel eşyalarını diğer insanlardan ayırmalarını öneriyor. Bu önlemler, hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla alınmış durumda.

kader gun
Exit mobile version