SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Belçika’daki Türklere saldırı olaylarında PKK/KCK izi bulundu

Yayınlanma:
ABONE OL

Belçika’da 24 Mart’ta gerçekleşen Nevruz kutlamaları sonrasında, Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalarda terör örgütü PKK/KCK’nın etkisi tespit edildi.

Heusden-Zolder bölgesinde yaşanan olaylar, PKK yandaşlarının, terör örgütü simgeleri taşıyan arabalarla Türk mahallelerinden geçerken çıkan gerginlikle başladı.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Nevruz kutlamaları sonrası PKK/KCK yandaşları, terör örgütünün simgelerini taşıyan arabalarla ve Abdullah Öcalan’ın posterleriyle Heusden-Zolder’deki Türk nüfusun yoğun olduğu bölgelerden geçti. Bu durum, bölgedeki Türk vatandaşlarının tepkisine neden oldu ve karşılıklı şiddet olaylarına yol açtı.

ÇIKAN OLAYLARDA KİMLER ETKİLİ OLDU?

Belçika’da yaşanan olayların arkasında PKK/KCK’nın etkisi olduğu ve bu eylemleri Suriye kökenli Mohammed Alkhalil ve PKK/KCK Belçika sözde sorumlusu ‘Şahan’ kod adlı Osman Pınar’ın organize ettiği belirlendi. Alkhalil’in eylemleri mahalle seviyesinden geniş bir alana yayılmasını sağladığı, Pınar’ın ise Almanya’dan gençlik mensuplarını eylemlere katılmaları için çağırdığı tespit edildi.

TOPLUMSAL ETKİLERİ

Bu olaylar, Belçika’da yaşayan Türk ve Kürt topluluklar arasındaki tansiyonu artırdı. PKK yandaşlarının Türklere ait ev ve iş yerlerine saldırı düzenlemesi, toplumsal huzuru tehdit eden bir boyut kazandı.

YÖNLENDİRİCİ DİĞER İSİMLER

Ayrıca, Belçika/Anvers PKK/KCK sözde sorumlusu ‘Azat’ kod adlı Veysi Akbaş, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) Anvers sözde sorumlusu ‘Şirvan Rojhilat’ kod adlı Mahdı Sadeghi, Liege sözde sorumlusu ve Belçika/Verviers Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) sözde yöneticisi ‘Yado Geveri’ kod adlı Şefket Öztunç’un da olaylarda yönlendirici rol oynadığı belirlendi.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Dünyadan
07 Mayıs 2024
Netanyahu hakkında şok iddia! Dünya bunu konuşuyor

Dünya gündemi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında ortaya atılan skandal iddiayı konuşuyor. Katar’dan para mı istedi? İşte şok iddianın detayları… Gazze için umutlar, dün Hamas tarafından yapılan ateşkes açıklaması ile biraz yeşermişti ancak, İsrail hala saldırılarına devam ediyor. İsraillilerin de tepkisini çeken Binyamin Netanyahu ile ilgili ise skandal bir iddia dünya basınının gündemine oturdu. İddiaya […]

Dünyadan
03 Mayıs 2024
Milano’da Turistik Noktalarda Gece İçecek Satışına Yasak Getirildi

Milano Belediyesi, şehrin turistik bölgelerinde gece içecek satışını yasaklayarak, “çılgın gece hayatını” düzenlemeyi amaçlıyor. Venedik’te ise turist yoğunluğunu kontrol altına almak için giriş ücreti uygulaması başladı. MİLANO’DA GECE HAYATINA DÜZENLEME İtalya’nın moda başkenti Milano, gece hayatındaki aşırılıkları kontrol altına almak için yeni önlemler aldı. Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala’nın imzasını taşıyan yeni düzenleme, turistik bölgelerde […]

Dünyadan
01 Mayıs 2024
Hamas’tan Devlet Bahçeli açıklaması

Hamas, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Filistin halkına ve direnişine verdiği destekten dolayı memnuniyetini ifade etti. Hamas, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İsrail’e karşı Filistin halkının direnişine verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli’nin Hamas’ı ve Filistin direnişini terör örgütü olarak tanımlamayı reddeden tavrı övgüyle karşılandı. BAHÇELİ’NİN DİRENİŞE VERDİĞİ DESTEK […]